Stadion DeVliert voor 25 miljoen opknapplan

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2009 | Gewijzigd op: 26-03-2009
De partijen hebben zojuist in het stadhuis  de intentie-overeenkomst ondertekend waarin de visie en de plannen mbt een verbetering van stadion de Vliert staan omschreven.
Vlnr.: Clemens Bolhaar, directeur BIM die de eigenaar is van stadion De Vliert, Bert Kersten voorzitter van FC Den Bosch, staand trainer Fred van de Hoorn en uiterst rechts wethouder Rodney Weterings van sportzaken.
Het traject van de Openbare Ruimte beheert wethouder Geert Snijders, die  net niet op de foto staat
.
Clemens Bolhaar van de BIM en voorzitter van FC Den Bosch Bert Kersten tonen de aanbouwplannen van stadion De Vliert.

foto's © paul kriele, 25 maart 2009.

De Brabantse Investerings Maatschappij [BIM] waarvan de gemeente grootaandeelouder is, heeft grote plannen om het stadion De Vliert verder op te knappen met nieuwe tribunes aan de Oostzijde en aanbouw van kantoren.
In 2003 was de laaste ingrijpende vernieuwing met  nieuwe tribunes en een hoofdingang omsloten met kantoren aan de Westzijde.
De nieuwe plannen omvatten een vervanging van de uit 1952 daterende  Oostelijke tribunes en die om te bouwen tot hoofdtribune, een nieuwe suppertershome met hospitalityfaciliteiten die - zo mogelijk - aansluiten bij die van FC, uitbreiding van het hoofdgebouw en in studie is ook een nieuwe -in de nieuwe gebouwen te integreren- verlichting. Die aanpak moet de lichtmasten vervangen zodat ook de hoeken van het stadion als tribune kunnen worden doorgetrokken. 
Wethouder Rodney Weterings die inhaakt op de plannen die overigens bij vele stadions spelen, is het nu het moment om te investeren, niet primair, maar wel facilitair zodat topclubs vooruit kunnen.'
Bolhaar van de BIM:'60 jaar geleden, zo lang bestaan we al, was er de wederopbouw van na de oorlog en nu is de crisis een moment om dergelijke projecten aan te jagen.'

Op bijgaande afbeelding ligt de westelijke tribune [tegenover het Sportiom] rechts. Die wordt in zoverrre aangepakt dat hier het dak omhoog moet om de aanbouw van kantoren aan de buitenzijde te kunnen realiseren.
-Zoals de linker afbeelding laat zien worden zowel de verouderde Oosttribune geheel en de westtribune aangepakt.   Omdat aan de buitenzijde van de Westtribine kantoren komen, dient daar het dak te worden verhoogd. FC Den Bosch wil -in overleg met de supporters - de hoofdtribune naar de Oostzijde verplaatsen.
-De vier lichtmasten op de hoeken [41 meter hoog] vormen een sta in de weg . Bij vervanging, c.q. verplaatsing naar de nieuwe aanbouw [op het dak] kunnen op de stadionhoeken de tribunes worden doorgetrokken.
----------------------

FC Den Boschvoorzitter Bert Kersten: "Heel Nederland houdt zich bezig met stadionontwikkelingen. FC Den Bosch heeft de begroting op orde, maar we zitten met een achtergebleven accomodatie. Den Bosch is de leukste stad van Nederland met leuke mensen in de club. Net zoals Venlo, Zwolle, Almelo, Den Haag en nog zes gemeenten willen we in het moderne entertainment waartoe ook de sport behoort, ons onderscheiden en de strijd aangaan omdat we niet achter willen blijven.  Door die aanbouw vergroten we de verdiencapaciteit.  Daarmee duidt de voorzitter op de verhuur van -geschat - 16.000 m² kantoren. Er lopen gesprekken met onderwijsinstellingen, zoals bijv. SPOS, SPOA en de Stichting Bouwonderneming 's-Hertogenbosch, die die al in de buurt zijn gehuisvest.

Het traject van de investering ten bedrage van 20-25 miljoen euro kan mogelijk eind volgend jaar starten afhankelijk van de procedures. In oktober dit jaar willen we de definitieve plannen presenteren. Annouk Bouman van het Architectenbureau Visser Bouman, heeft onze visie in studie.
Het bestemmingsplan biedt so wie so ruimte voor deze aanpak die facilitair geheel door de gemeente zal worden ondersteund.

'Buiten deze technische aanpak heef FC Den Bosch de ambitie om binnen 5 jaar weer in de eredivisie te kunnen spelen,' aldus voorzitter Bert Kersten. 'FC Den Bosch staat er qua begroting gezond voor. Daarom is een huis waar het gehele Brabantse bedrijfsleven zicht thiusvoelt onontbeerlijk. 


Terug naar boven