Handtekeningenactie 'Red Volkstheater aan de Vliert'[tribune stadion]

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2018 | Gewijzigd op: 17-02-2018
In vervolg op de actie van het pas opgerichte comité 'Red het Volkstheater De Vliert [zie hieronder]  is er een websitye gemaakt [door Frank van Geloven]  waarop men via een -digitale- handtekening steun aan dat initiatief kan betuigen.
zie https://www.reddevliert.nlBericht van 2 februari 2018 Red  het Volkstheater aan De Vliert
Maandagavond 29 januari 2018 is in stadion De Vliert opgericht 'Comité Red Volkstheater aan de Vliert'. Initiatiefnemers zijn Frans van Gaal en Frank Rijnierse die samen met Roger Schouwenaar, Geert Kastelijn en Joh Wolfs het bestuur vormen.
Aanleiding van de oprichting is de tamelijk problematische situatie waarin de betaald voetbalclub FC Den Bosch verkeert. Daarvan is met name de sluiting van de Oosttribue [zgn. M-side] de katalysator. Een van de gevokgen is dat de club door de KNVB in categorie I is geplaatst. Hierdoor is FC Den Bosch een zorgenkind geworden.

   ...................
-Boven: Mede initiatiefnemer John Wolfs, 
tevens bestuurslid van 'het Comité' met o.a.
ook mede-bestuurslid Frans van Gaal. [r-boven].

-Rechts: De Oosttribune of wel M-side.


foto's © henk van esch en paul kriele [r-boven].
 
 


Van Gaal in een persbericht: 'Het is een kwestie van 'to be or not to be'. Het zal toch niet gebeuren dat Den Bosch even als Amersfoort, Apeldoorn, Haarlem en Zaanstad, geen club in het betaald voetbal meer heeft. Behoed 's-Hertogenbosch  voor dit drama,' schrijft Van Gaal mede namens Frank Rijnierse en andere steunbetuigers.

Red Volkstheater aan de Vliert
' Daarom hebben wij het 'Comité Red Volkstheater aan de Vliert', opgericht. Een merkwaardige naam die liever niet wil verwijzen naar de bouwgeschiedenis van het TheateradParade . Zij weet steun van oud-spelers, vrijwilligers, supporter en oud- bestuurders,  onder wie Jan Schouten en oud wethouder Frans Suijkerbuijk. 

Dat het Comite de noodklok luidt komt omdat ze FC Den Bosch wil behoeden voor een [financiële] ondergangen dus het betaald voetbal voor de stad wil behouden.
Daar speelt de accmmodatie ook in mee want 550 belangrijke en soms luidkeelse seizoenkaarthouders moeten naar een nieuwe plek zoeken. Lege tribunes temperen de speelvreugde.
Haar oproep is dat gemeente en de FC Den Boschleiding zo snel mogelijk aan tafel gaan zitten om [een deel van]  de M-side te heropenen.Terug naar boven