Presentatie upgraden omgeving stadion De Vliert

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2012 In  de businssclub van FC Den Bosch [De Vliert] wordt  op donderdag 26 april. 2012 [20.00 uur] het plan gepresenteerd om het gebied rond het stadion anders in te richten en beter te gaan benutten.
Buurtbewoners en (landschaps-) architecten hebben een jaar aan dat ontwerp gewerkt en willen de reacties vernemen. [zie artikel hieronder]

De stadiontrappen die er nog zijn.
foto  © bai, 22 april 2011.

Tijdens de presentatie neemt u kennis van de-nog niet geheel uitgewerkte -  plannen die de initiatiefnemers hebben ontwikkeld na een drukbezochte excursie door het gebied en een viertal workshops met bewoners en experts.

Het betreft het gebied tussen de IJzeren Vrouw en de tennisvelden van Bastion Baselaar. De bijeenkomst van 26 april is bedoeld voor bewoners van de aangrenzende buurten (Graafsewijk Noord, Aartshertogenlaan, Hinthamerpark en Hintham-Noord), voor alle Bosschenaren die deelnamen aan de excursie of de workshops van CCC en BAI, en voor iedereen die om welke reden dan ook belangstelling heeft voor dit bijzondere stukje stad.
Uitgenodigd zijn verder vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie, ondernemers die in het stadion zijn gehuisvest, en verenigingen die op een of andere manier een rol willen spelen bij de verdere ontwikkeling van het initiatief.

Bericht   Aandragen ideeën omtrent oude stadionomgeving. dd. 24 april 2011
Het Bosch Architectuur Initiatief [BAi] heeft  in workshops de bestemming van de [vergeten] betonnen trappen van Stadion De Vliert  uitgewerkt. Uit tal van creatieve ideeën kwamen daar uit voort: skeeler-, skate- en hardlooproute door de tunnels, speelbaan op de hellingen, minicamping, botanische tuin, ‘pluktuin', een dierenweide en een natuurlijke speeltuin. In een van de tunnels zou het Gerrit Schulte-home, pleisterplaats voor wielerliefhebbers en loungecafé voor alle gebruikers van het gebied ingericht kunnen worden. 

In workshops en aansluitende sessies werden op 15 april 2011 in het CCC-gebouw op initiatief van de BAi en omwonenden van het Hinthamerpark ideeën uitgewerkt voor de bestemming van de betonnen trappen [*1951] van stadion De Vliert.  
   

Aan die sessies was een creatieve wandeling van het City Change Center (CCC)  [ 27 februari j.l.] vooraf gegaan.
Twintig (landschaps-)architecten, vormgevers, kunstenaars en bewoners van het Hinthamerpark en de Aartshertogenlaan waren op vrijdag 15 april op de uitnodiging van het CCC in de Nieuwstraat afgekomen. In groepen gingen zij aan de slag.
Projectleider Lydia Fraaije nodigde de aanwezigen na afloop uit  om tijdens de lunch de resultaten uit te wisselen.
 
In de middag werden  de concepten en ideeën uitgewerkt . Daarbij stond een parkachtige inrichting van het gebied voorop. In een afrondende fase gaat een kleine werkgroep aan de slag om de uitgekristalliseerde ideeën in beeld en tekst vast te leggen en de locatie nog tastbaarder en concreter te maken. In de loop van het jaar zal een boekje verschijnen, dat een inspiratiebron moet zijn voor gemeentelijke en particuliere ontwerpers om op een creatieve en doordachte manier aan de slag te gaan met dit bijzondere stukje stad.

Terug naar boven