Boek over het leven en de talenten van Cor Versteeg

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-01-2020 | Gewijzigd op: 10-01-2020
De in Utrecht geboren kunstenaar Cor Versteeg [*Utrecht, 1930] is Bosscher dan de meeste Bosschenaren. Cor heeft het hart in zijn donder, zo schrijft Margot van de Plas in een persbericht. Cor heeft aan haar zijn levensverhaal verteld en dat is samengevat in een kleurrijk boek met veel illustraties. QR-codes in het boek bieden snelle toegang tot Cor's liedjes op internet.
 
Omslag van het boek
't Hart in zijn donder.

Cor Versteeg heeft in zijn werkzame
leven vanaf begin af aan dichtibij de koffie
gezeten. Dat begon bij Douwe Egberts in Utrecht en daarna  als reclame-ontwerper
bij De Gruyter in Den Bosch. 
Naast dat beroep stortte Cor zijn
talenten uit op muzikaal gebied, als cartoonist én in het beschilderen van stenen.


foto ©  vincent nabbe. 

In zijn negentigste levensjaar is Versteeg nog altijd verbaasd en verwonderd over het leven en wil hij zijn blijheid uitdragen in vrolijke tekeningen, beschilderde stenen en zijn liedjes.
Cor heeft tal van liedjes geschreven
en muzikaal begeleid en daar naast
zijn er van hem honderden tekeningen, ontwerpen en cartoons gepubliceerd.


foto © 2019, margot van de plas.
 
 

Het boek opent met een feestend Den Bosch en een voorwoord van Ton Rombouts, oud-burgemeester van Den Bosch. Het boek eindigt met een bruisend Oeteldonk.

Boek 't Hart in zijn donder


Margot van de Plas (Den Bosch, 1954) werkte veertig jaar in het muziek- en basisonderwijs. Als dochter van kunstschilder Wim van de Plas was ze al jong omringd door portretten. Die inspireerden haar te zoeken naar de identiteit van mensen. Haar vader schilderde ze en zij schrijft ze. Ze maakt karakteranalyses en geeft in Babel cursussen ‘Mensenkennis’ op basis van de uitgangspunten van de natuurkundige Carl Huter. Ze schreef een boek over haar vader, die in de zestiger jaren met Cor Versteeg in de jury van de Oeteldonkse optocht zat.
Toen Margot na 32 jaar in Zuid-Limburg gewoond te hebben, naar haar geboorteplaats verhuisd was, ontmoette ze Versteeg, die haar vroeg om een boek over zijn leven te schrijven.
Het boek 't Hart in zijn donder  [ € 24,95] ligt vanaf 8 februari 2020 in de boekhandel.

Terug naar boven