​​​​​​​Afscheid uit de buurt in Zuid van 91-jarige Cor Versteeg

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-02-2021 | Gewijzigd op: 16-02-2021
Afscheid uit de buurt in Zuid van 91-jarige Cor Versteeg
 Cor Versteeg,  ruim tien jaar geleden
op een van zijn wandelingen naar Vught.


foto © paul kriele, 19 juni 2011
...

Vanmorgen, maandag 15 februari 2021, zal voor Cor Versteeg een gedenkwaardige dag blijven. Dat was rond half elf het moment dat de Bossche componist/ musicus door buurtgenoten werd uitgewuifd naar zijn nieuwe bestemming. Cor verhuist naar Huize Futura in Empel, waar hem door zijn gebreken van de oude dag, meer en een betere verzorging toekomt.
 
.................
De buren en een enkele journalist, zwaaiden de 91-jarige
Cor Versteeg maandagmorgen 15 februari 2021uit naar zijn
nieuwe bestemming Huize Futura in Empel. 
foto © frank van loon, 15 februari 2021.

In Futura kan zich veilig thuis voelen en rekenen op de zorg die aansluit bij een man van 91 jaar Van wandelen is het altijd niet meer gekomen vertelt een van Cors neven Martijn. Want het was aan van zijn hobby’s Cor heeft in zijn leven heel wat kilometers afgelegd. Zo staat er, op initiatief van zijn twee zonen en dochter een bankje in het Bossche Broek, dat door Staatsbosbeheer werd mogelijk gemaakt. Van daaruit kijkt het uit op Vught, de richting die Cor vaak koos. Op de rugleuning staat de door Cor bedachte tekst: ‘Hij heeft het hart nog in zijn donder’.
Cor vindt het uiteraard erg jammer dat hij uit zijn vasts stek op Zuid moest vertrekken. Maar omdat hij beseft betere zorg nodig te hebben en heeft hij er dan ook vrede mee, vertelt neef Martijn. De buren [Heesbeen] maakten bij gelegenheid van dit historische moment ook nog een afscheidsboek. 

Meer weten over Cor Versteeg klik bijv. op 'Boek over het leven en de talenten van Cor Versteeg' artikel op bastionoranje.nl dd.10-01-2020.