Cor Versteeg 50 jaar in 't vak/Achtste kroonjaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2003 | Gewijzigd op: 14-04-2015
Achtste kroonjaar
Op zondag 11 april 2010 viert Cor Versteeg [* 17 april 1930] zijn 80ste verjaardag. Dat gebeurt  op de camping De Vondst in Cromvoirt. Daar wordt de nestor van de Bossche muze en de cartoonist gehuldigd door de carnavalsvereniging GeNôten die de tekenaar [Douwe Egberts -De Gruyter- Jeugdbladen en later in het Brabants Dagblad] de onderscheiding opspelt van 'Stille Genieter'.

Cor Versteeg, beter bekend als Corver, wiens werk in een eigen album werd gebundeld.
foto © paul kriele, 26 september 1990.
 
Een eigen getekende cartoon van Corver.
 

De oud-reclameontwerper bij Douwe Egberts en vervolgens De Gruyter Cor Versteeg viert zondagmiddag 30 maart 2003 in de Empelse Schans zijn 50-jarig jubileum als illustrator/tekenaar. Versteeg staat bij ingewijden naast tekenaar ook bekend als schilder, zanger en tekstschrijver.
Vele bûûkskes en documenten [parochie/carnaval] hebben de signatuur van deze in 1930 in Utrecht geboren kunstenaar mee gekregen.

Versteeg toont ook al jaren muzikaal talent met de voornalige combinatie ' Passe Partout ' [‘De Doodgewoonste dingen’] en het duo Tourmalijn] . Zijn aanleg kreeg uitstraling op de nieuwe generatie Versteeg. 
Opgeleid als  lithograaf en modeltekenaar kwam Versteeg ongeveer 40 jaar geleden bij Douwe Egberts te werken. Dat vak van reclameontwerper zette hij na enkele jaren voort bij De Gruyter.  

Liedjes van Cor Versteeg zijn in alle geledingen van de samenleving te horen: hoog vanaf de toren van de St. Jan of laagdrempelig met carnaval. Corver, zoals zijn artiestennaam luidt, kan er dan ook niet mee ophouden. ‘Elk mens kan tot verrassende dingen komen,’ zei Versteeg eens.