'Zondagskind van 80' nieuwste cd van Cor Versteeg.

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2010 | Gewijzigd op: 20-11-2010
'CorverSteeg, Zondagskind van 80', zo heet de nieuwste cd* van Cor Versteeg, oud -reclameontwerper bij de Gruyter, musicus en zanger van merendeels Bossche liedjes. Die14 'bruisende Bossche liedjes' staan ook op deze cd, waarvan donderdag 25 november 2010 het eerste exemplaar in hotel Central wordt aangeboden aan burgemeester Rombouts.
De opbrengst van de cd gaat naar de kapel van het nieuwe Jeroen Boschziekenhuis.
Cor Versteeg [*april 1930] komt op zijn 80ste met nieuwe cd* met Bossche liedjes.
foto © Studio Kluif/DeGruytermagazine
 

'Mijn idealisme om mijn levenscyclus en mijn boodschap op cd vast te leggen, is gelukt, ook al ben ik maar een arme weduwnaar van 80...',. klinkt het uit de mond van een toch wel ijdele, maar wel van een creatieve, in Utrecht geboren, Bossche burger.
'Dit proces is voorjaar 2010 begonnen,' vertelt Cor. 'Mijn vurige wens was om een serie liedjes uit te geven waar mijn levenscyclus in voorkomt. Heel idealistisch. Ik ben een verwoed wandelaar met schoenmaat 42. Ik wandel in het voetspoor van Jezus. Dat nummer over wandelen en Jezus is het eerste nummer en ik besluit nog eens met de evergreen 'De Doodgewoonste dingen'. Iedereen hunkert naar de kern van alles, de liefde. Dat is mijn boodschap, en dat is ook de apotheose van deze cd,' vertelt Versteeg, die in april 80 werd.

Cor Versteeg, die tussendoor nog even opmerkt, dat hij dit jaar 50 jaar Bosschenaar is, is Bureau Jan Vis, die alle medewerking gaf en de opnamen beschikbaar stelde, erg dankbaar.

De nieuwste cd van Cor Versteeg is de vierde die Cor zelfstandig uitbrengt en de zevende als de cd's van het quartet 'Passe Partout' worden meegerekend. Cor Versteeg wordt vrijdagavond 19 november 2010 [vanaf 22.00 uur] in het Boschtionprogramma 'Vrielinks Vrolijke Vrijdag' geïnterviewd door Hans Vrielink.