Bidbook verschenen rond Culturele Hoofdstad 2018

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2012 | Gewijzigd op: 26-10-2012
Donderdagmorgen 25 oktober 2012 is in het Klokgebouw in Eindhoven het bidbook [programma opzet] rond de viering van Culturele Hoofdstad van Brabant  in 2018 verschenen. Daarin participeren de vijf grote Brabantse gemeenten, maar Eindhoven is-e qua beeldvorming en als representant - de leider geworden. 
Met dit bidbook is de kandidaatstelling van Brabant een feit.
In dat bidbood steekt Den Bosch er uit met een Van Goghtentoonstelling en een carnavalsoptocht waarin kunstenaars met een ontwerp participeren.

-Den Bosch: Ook het onlangs gepresenteerde plan voor een uit diverse geledingen opgebouwde Tuin op het complex  van  De Heus op 't Zand, maakt nu daadwerkelijk kans gerealiseerd te worden. zie artikel 'Gemeente ondertekent plan Tuin Idee dd. 24 september 2012.
-Tilburg dat van oudsher een kermisstad is, gaat daar omheen meer theatrale en kunstzinnige ontwikkelingen ontplooien. Eindhoven een designstad zet een World Design expo op met tientallen landenpaviljoens.

-De begroting van Culturele Hoofdstad 2018 bedraagt € 141,5 miljoen, dat deels door de overheden [ 5 gemeenten provincie en het Rijk] wordt bijgedragen en de rest door sponsoring en inkomsten uit activiteiten.