Demonstratie voor Laurus hoofdkantoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2003 Een paar honderd demonstranten - medewerkers van Laurus uit België - betoogden vanmorgen [10 april 2003] voor een nagenoeg leeg hoofdkantoor van Laurus op de Parallelweg.  
Het moment [12.45 uur] waarop enkele vakbondslui de vlag op het promotiebord van Laurus bevestigen. foto' s © paul kriele, 10 april 2003.
 

Ongeveer 200 medewerk[st]ers van Laurus groepeerden zich vanmorgen bij het hoofdkantoor van de supermarktketen aan de Parallelweg. Daar scandeerden de medewerkers van supermarkten uit Wallonië kreten en zongen liedjes terwijl ze in de gaten werden gehouden door een tiental politiefunctionarissen en enkele fotografen. Hun protest betrof de verkoop van Laurus aan het Belgische Colruyt , een concurrent van de Bossche grootsuper.
Gejuich barstte los toen om 13.00 uur een van de demonstranten in het metershoge naambord klom en de rode vlag van hun bond achter een van de letters van Laurus wist te steken.
Of de demonstratie van deze Belgische werknemers effect heeft valt te betwijfelt niemand liet zich achter de ramen zien. Dat kon ook niet omdat de dircetie uit voorzorg het personeel een dag verlof had gegeven of voor werk naar elders had gestuurd. Bovendien is de verkoop al een feit.
Laurus [Edah,Super de Boer en Konmar] zit al vanaf het Konmar-avontuur, een drie jaar geleden gestarte ambitie met de opzet van grote supermarkten, in een dip.