Willie van de Liefvoort dood

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2003 Maandag 7 april 2003- is Willie van de Liefvoort op 81-jarige leeftijd overleden. 
De ras-Bosschenaar, afkomstig uit de Lange Tolbrugstraat, geldt in de stad als de grondlegger van tal van sexhuizen en ondernemingen, onder meer van kasteeltje Meerwijk.
Maar de start van Willies horeca-activiteiten ligt in de volksbuurt De Pijp [de Witte Ballon]. Vervolgens werd in de jaren zestig zijn ‘Blokhut’, het clubhuis voor jongeren in de Vughterstraat, een populair café. Maar Van de Liefvoort werd groot door de handel in speelautomaten en jukeboxen.
Uit het gezin van Willies ouders, dat zes zonen en twee dochters telde, was Willie als jongste de langs levende.

Kasteel Meerwijk aan de Diestkant, bij Bosschenaren bekend als huis van plezier.
Het kasteeltje werd in de jaren zeventig gekocht door Willie van de Liefvoort, getrouwd geweest met tante Jet Ackermans, die het bij de scheiding in 1972 erfde
.
foto © Kasteel Meerwijk
 

Pas later ontwikkelde hij zich meer tot een onroerend goedbaas in horecagelegenheden en sexhuizen: de Postiljonbar in de Postelstraat, de nachtclub Flamingobar aan de Havensingel, de sexhuizen Golden Stars en House of Lords in de Stoofstraat en de Annahoeve in Erp en besloten sexhuizen zoals die in de Simon Pelgromstraat.
Van de Liefvoort was getrouwd met Jeanne van de Liefvoort-Ackermans [*27-7-1928], beter bekend als tante Jet die na hun scheiding in 1972, behalve kasteeltje Meerwijk, ook de andere onroerend goedbezittingen erfde. Het echtpaar kreeg twee kinderen. Dochter Trudie [*1948] begon in de jaren negentig coffeeshop Meetpoint in de Hinthamerstraat.  
Willie, aldus een van zijn relaties, streed in zijn jonge jaren met zijn broers voor rechtvaardigheid. Door zijn levensstijl was hij een uniek figuur. Hij had met zijn zaken de status van miljonair kunnen bereiken. Maar Willie leefde als een bon vivant.
Hoewel van hem is ook een tijdperk bekend waarin hij in een caravan woonde gestald op het terrein van kasteeltje Meerwijk.
Willie van de Liefvoort wordt vrijdag 11 april 2003, na een dienst in San Salvatorkerk [11.00 uur], op kerkhof Groenendaal begraven.