Pagina met Van de Liefvoort, zakelijk en privé

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-04-2003 | Gewijzigd op: 13-08-2018
Overval Meet- point van Van Liefvoort.
Trudy van Liefvoort is in de vroege morgen van vrijdag 23 juni 2006 overvallen. De 58-jarige eigenaresse van de coffeeshop Meet-point op Hinthamerstraat 104, werd in haar nachtrust gestoord door enkele mannen die in haar slaapkamer stonden. Liefvoort woont op een landgoed in het gehucht Wordragen, nabij Ammerzoden. De drie mannen bedreigden haar met een vuurwapen en eisten geld en drugs. De politie doet verder geen mededelingen over de overval en de gevolgen ervan. Bij Van Liefvoort woont haar 14-jarige kleinzoon, een kind van haar dochter, in. te verwondingen over. [Bron: Brabants Dagblad 24 juni 2006].

Willie van de Liefvoort dood
Maandag 7 april 2003- is Willie van de Liefvoort op 81-jarige leeftijd overleden. Uit het gezin van Willies ouders, dat zes zonen en twee dochters telde, was deze jongste ook de langst levende.
speelautomaten
De ras-Bosschenaar, afkomstig uit de Lange Tolbrugstraat, geldt in de stad als de grondlegger van tal van sexhuizen en ondernemingen.
Maar de start van de horeca-activiteiten ligt in de volksbuurt De Pijp [de Witte Ballon]. Vervolgens werd in de jaren zestig zijn ‘Blokhut’, het clubhuis voor jongeren in de Vughterstraat, een populair café. Maar Van de Liefvoort werd groot door de handel in speelautomaten en jukeboxen.
Pas later ontwikkelde hij zich meer tot een onroerendgoedbaas in horecagelegenheden en sexhuizen: de Postiljonbar in de Postelstraat, de nachtclub Flamingobar aan de Havensingel**, de Stad Venlo in de Orthenstraat, de sexhuizen Golden Stars en House of Lords in de Stoofstraat en de Annahoeve in Erp en besloten sexhuizen zoals die in de Simon Pelgromstraat.

**Van Flamingo wordt gezegd dat dit café van een neef van Willie was..

'Tante Jet' Ackermans
Van de Liefvoort was getrouwd met Jeanne van de Liefvoort-Ackermans [*27-7-1928], beter bekend als tante Jet.
Van haar is onder meer bekend dat zij de uitbaatster was van café The Blue Star. Dat moet in de jaren beginjaren zestig zijn geweest.
Dat café op de hoek Lange en Korte Putstraat stond in de jaren 50 nog bekend als 'De Kleine Post' en had een klandizie van hoeren die hun stamcafé hadden in het café van Jan Pennings aan het begin van de Korte Putstraat nummer 3.
In 1966 is The Blue Star overgenomen door Ron van Roekel [bron:' Verdwenen Stadsgezichten'] .

Jet kwam in 1983 negatief in de publiciteit toen zij zich had beziggehouden met drugstransport.

Het in 2007 opgeknapte
kasteeltje Meerwjjk van T .Bosma
.
foto © paul kriele, 24 februari 2010.


Na hun scheiding [1972] erfde Jet niet alleen kasteeltje Meerwijk dat beiden hadden opgezet,ook de andere onroerend goedbezittingen kwamen haar ten deel.
Het echtpaar kreeg twee kinderen. Dochter Trudie [*1948] begon in de jaren negentig coffeeshop Meetpoint in de Hinthamerstraat. Dat café was de politie inmiddels opgevallen. In de zomer van 2002 -na vermeende verkoop van drugs aan minderjarigen - moet Meetpoint, gelegen op de hoek met de Louwsche Poort, een periode sluiten. Voorjaar 2003 was er weer van volop van activiteit sprake. 

Trudie is getrouwd geweest met Hans Vlek. Dat was een relatie ontstaan in de wilde jaren zestig. Die 'flower power-tijd' staat bekend om zijn experimenten op gebied van hasj, drank en muziek.
Willie, aldus een van zijn relaties, streed in zijn jonge jaren met zijn broers voor rechtvaardigheid. Door zijn levensstijl was hij een uniek figuur. Hij had met zijn zaken de status van miljonair kunnen bereiken. Maar Willie leefde als een bon vivant. Met ander woorden het geld werd er doorgedraaid.
Hoewel van hem is ook een tijdperk bekend waarin hij in een caravan woonde gestald op het terrein van kasteeltje Meerwijk.

Willie van de Liefvoort werd vrijdag 11 april 2003, na een dienst in San Salvatorkerk [11.00 uur], op kerkhof Groenendaal begraven. 

© paul kriele, 8 april 2003.  

Karrenstraat 1-3: Club Carroussel van Jan van
Son, voorheen 'De Zwarte Peter' van Van Liefvoort.


foto © paul kriele,  16 oktober 2010.

Tante Jet van de Liefvoort overleden  osch, 28 oktober 2004.
Gisteren 27 oktober 2004 is Tante Jet op 76-jarige leeftijd overleden. Tante Jet was haar koosnaam voor Jeanette van de Liefvoort Ackermans. Zelf is zij altijd gewoon Jet Ackermans blijven noemen. Door haar huwelijk met de Bossche kroegbaas en automatenhandelaar, later sexbaron Willy van Liefvoort werd zij het boegbeeld van kasteeltje Meerwijk. Haar ex-man Willie, van wie ze twee kinderen had, overleed ruim een jaar geleden op 82-jarige leeftijd.

De boerendochter Jet werd op 27 juli 1928 in Vught geboren maar leerde door het vroegtijdig overlijden van haar moeder in 1945 al vroeg op eigen benen staan. Rond 1960 begon zij café Blue Star [tegenwoordig Barons’Lodge]. In 1973 werd Jet voor een half jaar vastgezet ivm een hasjtransport. Later werd zij daarvan vrijgesproken. Door deze en latere gebeurtenissen raakte zij gehard in de omgang, maar Jet bleef een lieve [groot-]moeder voor haar [klein-]kinderen.
Jet Ackermans is met Willie in de beginjaren zeventig met kasteel Meerwijk, eerst als luxe horecabedrijf, gestart. Na de scheiding maakte zij er, ivm opgelopen schulden, een luxe bordeel van. Dat bleek niet onverdienstelijk. Kasteel Meerwijk staat nog steeds wijd en zijd bekend, zelfs in politieke kringen. I

Haar dochter Trudie [*1948] die Meetpoint draait, is haar in haar voetsporen gevolgd.
Met een herdenking op maandag 1 november 2004/ 15.00 uur wordt afscheid van Jet van Ackermans genomen. Zij wordt in besloten familiekring gecremeerd.

© paul kriele , 28 oktober 2004.

Zwarte Peter
p.s. Jet is de zus van Jo Ackermans die jaren de nachtclub 'De Zwarte Peter' in de Karrenstraat dreef. Deze uitgaansgelegenheid was voor de streek in die jaren vijftig/zestig een unicum. Dat pand ,dat ook de historische naam Zwarte Peter draagt, stond bekend als erotische nachtclub waar 'dames' boven praktiseerden.



Terug naar boven