ReŁnie St. Cathrienschool jaren 1970-1976

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-03-2010 | Gewijzigd op: 22-03-2010
reünie van zaterdag 20 maart 2010

Ee reunie na 40 jaar opnieuw in de klas en poserend voor de toenmalige boom....
 
 

De organisatie was echt enorm verheugd over het enthousiast van de groep en dat de sfeer zo relaxed was met veel gelach en honderden verhalen. De versnaperingen van oud klasgenoot en Kaaskoning Harold van de Heuvel vielen in de smaak en het etentje bij Picasso in de Kerkstraat, het restaurant van oud klasgenoot Frans van Dijk, was ook fantastisch geregeld en erg lekker.
aankondiging reünie


De toren van de Oosters getinte bouw van de St.Cathrien steekt boven de stad uit. Daar stond ook een parochieschool bij.
Rechts: de huidige basisschool De Bossche Broek.
foto's © gerard monté, 22 juli 2004 [r] en18 augustus 2007 [l].

Leerlingen van de schooljaren 1970-1976 van de St.Cathrienschool houden zaterdag 20 maart 2010 een reiünie.
Want het is 40 jaar geleden dat zij begonnen op de school gelegen naast de St Cathrienkerk. Dat idee ontstond op de reünie van het St Janslyceum, anderhalf jaar geleden. Daar merkten de Bosschenaren dat ze het meest naar oud-klasgenoten zochten die ook op de St Cathrien gezeten hadden, vertelt Petra van Roggen die met Pien van Maastrigt en Paul ten Hacken de voorbereidingen verrichtten. Zij wisten  de meeste klasgenootjes [22] en zes leraren-van-toen op te sporen. 'Bijna iedereen komt!, schrijft Van Roggen.
 
De eerste klas in 1970 van de basisschool St.Cathrien met juffrouw Annie Fraaije, nu Kriele-Fraaije r.] .
Diezelfde groep, maar dan zes jaar later in 1976 met onnerwijzer Muller.

Het programma voor zaterdag 20 maart 2010 bestaat uit:
- Ontvangst op de oude school (tegenwoordig de basisschool ‘Het Bossche Broek’ locatie binnenstad, waar ook een nieuwe klassenfoto wordt gemaakt onder dezelfde boom-van-toen.
- Ontvangst in de Mariënburg vanwege de herinneringen aan de gymnastieklessen aldaar.  Daar wordt ook een oude film gedraaid.
- Diner in een restaurant van een oudklasgenoot.

De populatie van de school bestond uit dochters en zonen van zakenlui uit de binnenstad/Vughterpoort en van ‘echte’ Bossche families. De meeste van hen wonen nog steeds in of rond Den Bosch, maar 4 personen zijn naar het buitenland verhuisd.
Een van de bekende klasgenoten was Jean-Louis Sévéke [1964-2005], die op 15 november 2005 in Nijmegen op straat werd vermoord.

Terug naar boven