Modeatelier FION van Janice Bosmans failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-09-2010 | Gewijzigd op: 02-11-2010
Bericht BastionOranje dd. 2 oktober 2010 FION failliet
Het modeatelier van Janice Bosmans in Cromvoirt is failiet vanwege geldgebrek. Janice de artistiekenaam voor Jan, leidde al enkele jaren het atelier FION in de St. Lambertusstraat dat hij van Lily de Krom voortzette.
Volgens Janice zou De Krom geld uit de zaak hebben ontvreemd wat door Kroms advocaat Christophe van Uden wordt tegengesproken.

Het  modeatelier FION aan de St. Lambertusstraat in Cromvoirt, dat  voorjaar 2010 nog op volle toeren draaide. Janice Bosmans had eerder een atelier aan de Van der Does de Willeboissingel.
foto's © paul kriele,  10 maart 2010.

In ieder geval is er geen geld om de werkneemsters en de leveranciers te betalen, zo schrijft het Brabants Dagblad dd. 30-9-2010. Zij hebben bij FION een vordering ingediend. Dat is mede de reden, dat Bosmans zijn atelier nog vier weken mag voortzetten om de halffabrikaten af te werken en daarmee de schuldeisers te kunnen betalen.
Janice is de zoon van voormalig horecaman -Cuba Libre en Sylva Ducis - Rico Bosmans. Janice had eerder een atelier aan de Van der Does de Willeboissingel.

flamboyante en wispelturige Bosmans
Maar de vraag is of de lezing die Janice aan de affaire geeft -dat De Krom geld heeft ontvreemd- wel  of niet klopt. Janice kwam bij het bestaande modeatelier FION van De Krom in dienst. Daarvoor had Bosmans in een gehuurd herenhuis aan de Van der Does de Willeboissingel zijn bedrijf gevoerd.
De creatieve ambachtsvrouw Lily de Krom -van huis uit coupeuse- nam Bosmans in haar atelier dienst. Dat gebeurde  in een deel van het perceel van haar man- de paardenliefhebber - Wil de Krom aan de Lambertusstraat in Cromvoirt.  Zelf bleef zij naast de jonge en uitbundige Bosmans als een soort supervisor haar atelier 'bewaken'.
De levenssitjl en flamboyante en ook weinig zakelijke instelling van Janice Bosmans zouden eerder de oorzaak kunnen zijn dat er geld is weggeloosd. In ieder geval 'lag' De Krom er als waakhond naast. De rechter zal moeten uit zoeken wie en wat in dat spel heeft [mee-] gespeeld.

zie ook uitgebreid artikel over Janice Bosmans dd. 13 maart 2010.

Terug naar boven