Gelddiefstal bij FION uit de lucht gegrepen

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2010 | Gewijzigd op: 06-10-2010
Teneur van geldontvreemding is 'volkomen uit de lucht gegrepen'
Het Brabants Dagblad berichtte eenzijdig over de geldontvreemding bij modatelier FION [['keurig afgewerkt'] in Cromvoirt door de oud-eigenaresse Lily de Krom. Dat atelier werd enige jaren geleden voortgezet door de Bossche modeontwerper Janice Bosmans. Lily de Krom bleef er als een kloek die op haar kuikens zit , werken 
Zij had het atelier in de St. Lambertusstraat in 1985 van haar moeder Annelies Hulsebosch* voortgezet. Intussen had Schuurmans van het staalconstructiebedrijf een nieuw loods neergezet en verhuurde een deel ervan aan De Krom. 
De echtgenote van Lily de Krom is de in St. Michielsgestel woonachtige Wil de Krom, de  paardenhandelaar, die door Bastion Oranje abusievelijk de naam  Schuurmans kreeg toebedeeld.

Creatieve, maar wel erg flamboyante modeontwerper Janice Bosmans, die nogal slordig met modder gooit naar de vrouw die hem in zijn zakelijke ontwikkeling heeft ondersteund.

foto © paukl kriele, 10 maart 2010.*Noot  Annelies Hulsebosch:  In de tijd van moeder Hulsebosch heette het atelier nog 'LYVOMA' naar de drie dochters Lily, Yvonne en Maya.

Wil de Krom  reageert op het bericht van Bastion Oranje dd. 30 septmeber 2010, waarin ook de kwaliteiten en diskwaliteiten van Janice Bosman worden neergezet. 
Wil  over de combinatie van faillissement en geldontvreemding die door 'de krant' werd gesuggeeerd. 'Punt 1 is,' zegt Wil de Krom,  '..dat mijn vrouw, van wie de zaak  dus was, nooit geld zou hebben weggenomen. 'Zij heeft er dag en nacht gewerkt en heel veel voor Janice gedaan. Dan is het wel merkwaardig dat Janice nu met modder gaat gooien.
Ten tweede: een rechter spreekt bij een geschil géén faillssement uit.  Als er sprake zou zijn geweest van diefstal, dan had de dader op staande voet ontslagen moeten worden. 

Zie bericht dd. 30 september 2010 - Modeatelier FION failliet