Bosmans failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-05-2012 | Gewijzigd op: 12-08-2015
De Bossche rechtbank heeft 15 dinsdag 15 mei 2012 de Bossche mode-ontwerper Janice Bosmans failliet verklaard. Bosmans was na een eerste faillissement van zijn atelier Fion in de St. Lambertusstraat in Cromvoirt [september 2010] onder de neiwue naam Log Invest, her-opgestart, maar alsnog ten onder is gegaan. Als reden wordt genoemd het verlies aan de grote opdrachtgever Vlisco, maar die stapte over naar DVS, het atelier van Roel de Krom, die het oorspronkelijke atelier [FION] van zijn moeder Lilly de Krom in november 2010 in Tilburg, onder de nieuwe naam DVS, voortzette. Naast een paar oude klanten vanFION stapten ook een paar goede personeelsleden van FION naar DVS over.

>>>>Zie ook: Janice gaat elders verder. Onderaan dit artikel.
.
Mode-ontwerper Janice Bosmans failliet.
foto © paul kriele, 10 maart 2010.

‘Maar het aspect management heeft ook aan beide faillissementen ten grondslag gelegen, vertellen de nieuwe eigenaars van DVS, die doordat het concurrentiebeding was vervallen, met hun eigen atelier verder konden gaan.
Janice Bosmans
Janice is de zoon van een Bossche horecaman in hart en nieren. Vader Rico Bosmans was o.a. eigenaar van enkele goedlopende zaken in hartje Den Bosch: Cuba Libre en Sylva Ducis. Begrijpelijk dat hij hoopte dat zijn zoon dat kapitaal zou voortzetten. Maar Jan raakte al van kinds af aan geïmponeerd door mode en bezield om kleding te ontwerpen.
Janice gaat elders met label Janice verder
Sinds 1 april 2012 zijn Janice [Bosmans] en Cromvoirt Concepts officieel een samenwerking aangegaan onder de naam Janice by Cromvoirt Concepts. Zij hebben een eigen showroom gevestigd in het gemeentehuis van Cromvoirt. waar de echtgenoot van Suzanne, de architect Van Pelt al een atelier leidt.
Volgens de informant -Suzanne van Pelt- verkopen 28 winkels in Nederland en België [2 stuks] dit label Janice.


Zie artikelen over eerder faillissement uit 2010  Janice Bosmans