Peter Claessen oud D66-er /ex- wethouder wordt voorzitter' Hartje'

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-06-2013 | Gewijzigd op: 13-06-2013
Peter Claessen Bosschenaar, eens wethouder voor D66 en bedeeld met een duidelijke stem c.q. politiek standpunt, wordt de nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch*. Claessen volgt Tiny Bertrums op die jaren lang [..] voorzitter was van 'Hartje'.
Claessen, meester in de rechten, was wetenschappelijk medewerker van de universiteiten Leiden en Rotterdam. In de jaren 1980-1995 zat hij voor D66 in de gemeenteraad en in de jaren 90 was de Bosschenaar wethouder met de portefeuilles Onderwijs, Financiën en Ruimtelijke Ordening.

* De ledenraad van 'Hartje' moet in september de voordracht nog goedkeuren.

mr. Peter Claessen, nog in zijn politieke loopbaan.

foto © paul kriele, 21 juni 1997.

Claessen stond in de tijd van zijn politieke ambities bekend om zijn gedegen aanpak en dossierkennis. De meester in de rechten was behept met een goed analyserend vermogen. Mede daardoor werd hij in de jaren 90 benoemd tot voorzitter van de 'Commissie Claessen', die een onderzoek deed naar de procedures rond de Brabants Vast Goedzaak met Jac. Stienstra en wethouder Geert Verkuylen in de hoofdrol.
Naast zijn positie als hoofd afd. Zorg en Cultuur bij IPO in Den Haag waren Zorg en Maatschappelijk Werk de velden waarin hij in de jaren 80 en 90 als bestuurder actief was.

Claessen gaat bij de ondernemersvereniging 'de bedden op schudden' en zich inzetten om de stad sterk[er]  te maken in haar economische positie.