Kontrakt opgezegd met beheerder kantine tennisclub De Pettelaer

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-08-2014 | Gewijzigd op: 11-08-2014
Het bestuur van het nieuwe tennispaviljoen van BTC De Pettelaer, gelegen aan de Limietlaan, heeft het pachterscontract met Anton en Jane van de Wal*, als beheerders en uitbaters van ‘de Knotwilg’, beëindigd.
De opzegging, hoewel dat contract pas eind februari 2015 eindigt, is al de deur uit.

De reden van de opzegging van dit pachterscontract is, zo verklaart voorzitter Patrick van Druten, dat al jaren Anton niet beantwoordt aan de regels van dat contract. Dat was al zo bij het vorige bestuur, met wie geregeld werd gesproken, en dat is onder het nieuwe bestuur niet beter.

Om welke regels het precies gaat, daar gaat de voorzitter niet op in. In het algemeen is Van Druten wat terughoudend in zijn toelichting en verkiest - nog geen- publiciteit omdat procedures lopen en er de komende week een bestuursvergadering volgt.
Maar nadat Anton van de Wal zelf een mail over de kwestie naar de leden stuurde, waarop per 5 augustus 2014 ook het bestuur dat heeft gedaan, blijkt daaruit dat de gesprekken verliepen ‘..over de manier waarop dat contract wordt ingevuld. Hierin bleek een verschil van inzicht te bestaan.’

Van Druten: ‘Wij, als nieuw bestuur, hebben in deze nieuwe accommodatie, en gezien wat in het verleden al is besproken, nu het moment gevonden – mede ingegeven door de afloop van het contract- zelf de beslissing te nemen die overeenkomst te beëindigen. Verlenging is geen optie meer.’

Het paviljoen en de ervoor liggen gravelbanen


foto © paul kriele.  
 

Gebrek aan inspraak
Daarover is een aantal leden het niet eens. Ze staan verbaasd en vinden dat Anton het goed doet en hij past bij de Bossche sfeer van De Pettelaer, dat een sportaccommodatie is en geen horecagelegenheid.
Er zijn ook leden die eerst hierover geïnformeerd hadden willen worden. Er is geen inspraak geweest. Anderen vermoeden dat het nieuwe bestuur de horecatak van De Pettelaer op niveau wil brengen…. . Daar past dan ene Anton niet in, denken zij.

In die bewuste mail schrijft het bestuur dat zij ‘..de juiste en noodzakelijke beslissing heeft genomen, maar betreurt het omdat Anton en Jane voor de leden een zeer aangenaam en prettig onderdeel zijn van de vereniging.’


*Anton van de Wal startte in1984 een Italiaans restaurant in de Verwersstraat op hoek met de Lange Putstraat. In 1992 verhuisde zijn restaurant Taormina naar Verwersstraat 58, tegenwoordig Sense. In 2004 stopte hij met de zaak.


Terug naar boven