Gouden Pettelaer-tennis- toernooi

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-07-2010 | Gewijzigd op: 08-07-2010
50ste Pettelaertoernooi en tiende met predikaat Bossche Omroep-toernooi.
foto © freek jansen.
Tennisvereniging De Pettelaer [Hekellaan] houdt van 3 t/m 11 juli haar 50ste -gouden -toernooi.
Komende week worden wedstrijden in 21 verschillende onderdelen gespeeld in de klassen 3 tot en met 7. In totaal komen 281 spelers namens 65 verenigingen in actie met 236 wedstrijden op het programma

Bij de heren is titelverdediger Niels de Kok als eerste ingeschaald in de klasse 3. De speler van tennisvereniging Bastion Baselaar won afgelopen jaar, net als in 2008, het open toernooi van BTC de Pettelaer. Bij de heren in de sterkste klasse (3) wisten Jeroen van Breugel en Roel de Kok het dubbelspel in 2009 voor het derde jaar op rij te winnen.
Dit jaar zijn Roelof Nauta/ Sander Frerichs als eerste geplaatst in het dubbelspel. Niels de Kok en zijn broer Reinier de Kok staan als tweede genoteerd gevolgd door Maarten de Bruijne/ Toon Morselt en Roald Hulshof/ Martijn Krans.

Bij de dames in het enkelspel in de hoogste klasse staan Amée Wolters en Elja Verhey als hoogste genoteerd.
Het damesdubbelspel wordt in de klasse 3 niet gespeeld. Rozan Koppers/Bram Kaffener en Monique Fitters/Jaap Smit genieten in het gemengd dubbelspel in de klasse 3 een beschermde status.

Jaarlijks worden namens de Bossche Omroep krant op zondag tijdens de prijsuitreiking op de finalezondag ballonvaarten onder de aanwezige deelnemers verloot. De wedstrijden in het kader van het wereldkampioenschap voetbal zijn op groot beeldscherm te bekijken. De tenniswedstrijden beginnen in de weekeinden om 10.00 uur en op werkdagen vanaf 18.00 uur.
Jubileumactiviteiten
In het kader van de vijftigste aflevering van het open tennistoernooi zal er een overzicht met foto’s in het clubhuis van BTC de Pettelaer worden gepresenteerd aangevuld met krantenartikelen vanaf 1970. Naast de fototentoonstelling staat er traditioneel op donderdagavond het sjoeltoernooi op het programma en zal vrijdagavond 9 juli de feestavond met als thema ‘Goud’ op de rol staan. 


zie voor info en uitslagen Pettelaer