De Pettelaer heeft weer een clubhuis in bouwkeet van Heijmans

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2011 | Gewijzigd op: 02-11-2011
BTC De Pettelaer heeft  een noodvoorziening voor het eind augustus dit jaar afgebrande clubhuis De Knotwilg. Heijmans schonk de gedupeerde club een flinke bouwkeet waar een keuken en ander sanitair in kan.
Het is een noodvoorziening. Het tijdelijke element dat op Bastion Baselaar speelt, blijkt ook uit de werkzaamheden aan de vestingwerken. Want de tennisclub gaat eind volgend jaar het verhuistraject in.

vestingwerken
Als de verhuizing achter de rug is [loop van 2014] kan met de bouw van de parkeergarage worden begonnen [2014] en als dat achter de rug is kan er weer water langs de stadsmuur stromen. 
Daarvoor is nu al de onderste laag van de muur [oostzijde van Bastion Baselaar], langszij het tennispaviljoen [zie rechter foto] gerestaureerd. Daarna werd de muur tot maaiveld ingepakt met plastic zodat zand niet in de nieuwe voegen kan treden. Het bovenste, circa 3 meter hoge deel, van deze stadsmuur komt in een volgend stadium voor restauratie aan de beurt. Oude versleten delen worden vervangen en de muur krijgt een geheel nieuw voegwerk.
Een diepe geul langs de muur die het restauratiewerk mogelijk moest maken, rest nog. Er is tegelijk voor een goede waterhuishouding gezorgd, verklaart een medewerker van Heijmans. 

   
De grote  bouwkeet  van Heijmans op Bastion Baselaar dient als vervanger van het eind augustus dit jaar afgebrande clubhuis 'De Knotwilg' van BTC De Pettelaer.
foto's © paul kriele, 2 november 2011.
 De geul die werd gegraven, diende om de stadsmuur al vast onder het maaiveld  te kunnen restaureren, vooruitlopend op een terug aan te leggen stadsgracht.

Zie ook artikel dd. 18  oktober 2011 'BTC De Pettelaer kan noodkeet gaan bouwen'