Vorst hindert opening+gebruik nieuw tennispark De Pettelaer

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2013 Bericht van 30 maart 2013: Bestuur De Pettelaer: door vorst opnieuw vertraging 
Door de aanhoudende vorst  is de oplevering van het nieuwe tennispark opnieuw vertraagd.
Volgens de huidige prognose zullen de vier nieuwe Redcourt banen pas vanaf maandag 8 april 2013 beschikbaar zijn. Door de voorspelde nachtvorst in de week van 1-6 april 2013 is het nog de vraag of de vier nieuwe gravelbanen vanaf 8 april 2013 bespeelbaar zijn. 

Het huidige streven is om tevens de baanverlichting op ons nieuwe park vanaf maandag 8 april functioneel te hebben. 

Het weer belet Heijmans niet om op dinsdag 2 april te starten met sloop van de oude banen 3 t/m 8, waarna op 8 april de sloop volgt van de eerste twee banen. In de periode [2- 8 april 2013] zijn slechts de oude banen 1 en 2 beschikbaar. De spelers zullen het 's avonds zonder verlichting moeten doen functioneren. 

>>>Voorgaande berichtgeving
Bericht 10 maart later opening clubgebouw.
Door een vertaging in de leverantie van tegels voor de vloer van het fonkel nieuwe gebouw, gaat het nieuwe clubhuis van BTC De Pettelaer in het Zuiderpark later open dan de eerste drie -grevel- tennisbanen.
De grevelbanen liggen nagenoeg  al ´bespeelbaar´ klaar, de ander vijf kuststofbanen nog niet. Maar de oplevering staat nog steeds gepland voor 1 april 2013, mits er geen vorst meer komt. Dan zijn er 3 gravel en vier smash courtbanenklaar. De achtste baan, een gravelbaan, volgt een week later.
Daarom opent De Pettelaer haar zomerseizoen op 30 maart 2013, nog op de oude canada tenn en de oude gravelbanen. Sloop tennisbanen
Heijmans begint met de sloop van de tennisbanen op 2 april. Op de baannummrs 3  t/m 8 komen tijdelijke parkeerpaatsen. De banen 1 en 2 komen per 8 april aan de beurt

   
Het nieuwe clubgebouw van tennisvereniging De Pettelaer, dat later wordt opgeleverd dan was gepland en daarvoor de drie, nagenoeg gereed liggende- grevel - tennisbanen.  foto´s © paul kriele, 10 maart 2013.

De komende weken zal Heijmans Bouw geleidelijk het park overnemen. In die tijd vindt de verhuizing van BTC de Pettelaer naar de nieuwe locatie aan Anna Bijnsstraat plaats.
Het huidige noodgebouw blijft tot half april open als clubhuis. Pas op14 april [opleveringsdatum] kan het nieuwe paviljoen met clubaccommodatie in gebruik worden genomen.

De officiële opening van het nieuwe complex  wordt gevierd in het weekeind van 15 en 16 juni 2013. Dan zijn bestuur en de leden al vanaf half april echt in het perceel ingetrokken en de eerste clubwedstrijden gespeeld.

Bericht van 11 maart 2013 van het BTC-Bestuur:  Afscheid oude clubhuis De Knotwilg op 17 maart 2013
Maar liefst 66 jaar heeft BTC de Pettelaer geschiedenis geschreven op de huidige locatie.
Na 66 jaar-letterlijk-  op Bastion Baselaar neemt de tennisclub  op zondagavond 17 maart 2013, sfeervol en niet ! formeel,  afscheid haar clublokaal 'De Knotwilg'.Terug naar boven