Lezing Rob de Vrind: 'Fleur om de Deur '

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-05-2003 | Gewijzigd op: 15-03-2010
De expert op het gebied van milieu -Rob de Vrind- hield maandag 19 mei 2003 een lezing in de Bibliotheek aan de Hinthamerstraat. De Vrind hield een pleidooi voor behoud van de gebieden met bijzondere planten. Ondanks dat behoud laat de Vrind de mogelijkheid open publiek in die gebieden toe te laten .

Milieudeskundige -en auteur- Rob de Vrind, hier als auteur van ' Zeldzaam Groen' vertellend over de voorbereidingen van dit werk. 

foto's © gerard monté, 19 mei 2003.
 

Den Bosch heeft meer waardevolle natuurgebieden dan de gemiddelde inwoner beseft. In die gebieden komen zeldzame planten voor.Doordat vele -kleinere - waterlopen -in Den Bosch samenkomen is het een waterrijk gebied. 
De Vrind hield na de pauze en uiteenzetting over historische geografie. Door computertechnieken kunnen oude kaarten [bijv. uit 1629] over actuele kaarten worden gelegd. Door die techniek kunnen bijzondere situaties in landschappen en flora worden verklaard. De Vrind maakte ook gebuik van luchtfoto's uit 1944. 
In het landschap ziet hij -bijv. uit hoogteverschillen- restanten van belegeringswerken uit 1629.Die herinneren aan de bezetting door Frederik Hendrik,  die een dubbele linie rond de stad aan liet leggen.

Link naar boekpresentatie 'Zeldzaam Groen'