'Brabant Bokaal 2011' voor Rob de Vrind

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2011 | Gewijzigd op: 02-11-2011
Rob de Vrind is een van de drie personen, die dit jaar door het Prins Bernhard Cultuurfonds de Brabant Bokaal wordt toegekend. *
Deze uitreiking betekent een eerbetoon van het Prins Bernhard Cultuurfonds aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor Brabantse cultuur en natuur.
Bij Rob de Vrind is dat zijn enthousiasmerende inzet en meervoudige inspanningen voor historisch natuurbehoud en cultuurhistorie in Den Bosch e.o. . 

Rob de Vrind: de vader van de Bossche Milieugroep,
docent, bioloog, duurzaamheidscoördinator aan het KW I-College, winnaar duurzaamheidsprijs 2007, de motor achter De Groene Vesting en initiatiefnemer van het Liniebier 1629. 

foto © paul kriele, 18 maart 2008.

Commissaris der Koningin Wim van de Donk zal op 28 november 2011 de Bokaal uitreiken. Behalve de in Rosmalen woonachtige Rob de Vrind, die duurzaamheidscoördinator is aan het KW1-College, zijn dat Harry Peeters uit Oisterwijk, die voor zijn inzet voor het Erasmusfestival wordt beloond en Ferd Quik die in Bergen op Zoom een spilfunctie inneemt in het culturele leven.
De Brabant Bokaal is ontwerp van de kunstenaar Eelco Veenman.

*In 2010 was het Jo Timmermans en in 2009 Jac Biemans die met een Brabant Bokaal werden geëerd.