Herhaling artikel: Kemps fietsen [v/h Korenbrugstraat] is verhuisd

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2021 | Gewijzigd op: 14-03-2021
Foto van hoek Koninginnelaan:
Advertentie in Brabants Dagblad met Rick Kemps.
© 13032021.

Dit artikel werd eerder geplaatst op 12 april 2020.
Foto van 10 september 2020: Kemps Bike Totaal op de hoek Koninginneleaan-Boschveldweg-Stationsplein 
De nieuwe vestiging van Kemps/Bike Totaal op de hoek
Koninginnelaan -Stationsplein-Boschveldweg. die eind 2020 open gaat

foto © paul kriele, 10 september 2020.

 Bericht van 12 april 2020: Kemps /Bike Totaal gaat toch verhuizen 

Kemps' Bike Totaal

Rick Kemps kondigt -opnieuw-
een verhuizing aan. Dit keer
naar de locatie bij het station:
hoek Boschveldweg-Koniniginnelaan.


foto © paul kriele, 11 april 2020.
......................................................................


De fietsenzaak Bike Totaal in de Korenbrugstraat gaat eind dit jaar verhuizen nabij het Station. Op de hoek van de Boschveldweg en Koninginnelaan staat een groot pand, de voormalige Volvogarage later bank en vervolgens uitzendbureau leeg. Dat pand biedt niet zo zeer qua winkel en reparatieafdeling groter ruimte, maar juist voor de opslag van fietsen van die reparatie en voor de tweede hands fietsen gaat de zaak van Rick en Mignonne Kemps er in ruimte anderhalf keer op vooruit.

Het hoekpand kwam ook al in 2000/2001, na de 9/11 -ramp in New York en door de daaropvolgende recessie in beeld. Ook in 2013 ontstonden er plannen. Het oog viel toen op het pand van dansschool Voetisch in de Sint Jansstraat. Maar ook dat plan werd niet doorgezet. In de reden van de verhuizing speelt ook mee dat he tin de Korenbrugstraat steeds drukker wordt. Ten eerste zijn er al de biertransporten van Bavaria en Heineken in de morgen die vaak 2-4 uur in beslag nemen. Dan doet zich een paar keer per week de leveringen van de groothandels Makro en Sligro voor. In de middag begint ook het uitgaansleven op gang te komen. Dat maakt dat er in de straat vaak geen doorgang mogelijk is.
 
....
-Hierboven: De huidige locatie van Bike Totaal in de
Korenbrugstraat op de historische indeling: links de nummers 8 [bovenhuis]
en 10 [benedenwoning]  en rechts 12 en 14.
-Hieronder: Het pand op de locatie Boschveldweg-hoek Koninginnelaan.


foto's © paul kriele, 11 april 2020.
....

Dus na 100 jaar overgrootvader in Gemonde en na 85 jaar de zaak van opa in Hintham en van vader Jan en moeder Riet na 60 jaar [start] in de Kruisstraat en tot slot na 45 jaar in de Korenbrugstraat. Daar is in die tijd ook al een paar keer verbouwd zodat de pandjes op nummer 8 [bovenwoning] en nummer 10 de benedenwoning en op 12 de winkel tot slot nummer 14 de reparatieafdeling, niet meer uit hun oude tijd herkenbaar zijn.
Nu staat dus in december 2020 de opening van een nieuwe zaak bij het station in de planning. Dat speelt zich af rond 60 jaar Kemps. Maar dat jubileum wordt uitgesteld tot voorjaar 2021 wanneer ook de opening officieel gevierd wordt.
Wat de nieuwe bestemming van de panden in de Korenbrugstraat betreft, daarover laat Rick als vierde generatie Kemps, zich op dit moment liever nog niet uit..

Terug naar boven