Korenbrugstraat: Met Kemps rijwielhandel de kelder in..

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2013 | Gewijzigd op: 14-03-2013
De familie Kemps van de rijwielhandel in de Korenbrugstraat 8-14 heeft,-na een maanden lange verbouwing, er nu drie weken op zitten. Ze zijn verschrikkelijk blij en ingenomen met het nieuwe interieur en de fietsopslag in de historische kelder.
De verbouwing was - na 9 jaar- ook weer eens een ingreep in de bestaande winkel op de nummers 8 en 10, die vergoot is met nummer 12 [het kleine accessoireswinkeltje]. En wat vanouds de smalle toegang [op nr. 14] was naar de werkplaats, is vergroot door de tussenmuur met nr. 12 weg te breken.
Kortom de trefwoorden voor een nieuw tijdperk bij Kemps zijn: ruimte en kelder.
De winkel strekt zich nu uit over Korenbrugstraat 8, 10, 12 én 14. Nummer 14 is met een deel van het voormalige winkeltje [voorheen de rijwielaccessoires] op nummer 12 de vergrote - en open- werkplaats geworden. Die biedt voortaan ook uitzicht op de winkel. Het middelste deel van de vier percelen. Daarvan uit wordt op de werkplaats [en andersom] gekeken.

foto's © paul kriele, 14 maart 2013 .

Veranderingen in de werkplaats Want naar de kelder verhuisde de opslag van tweede hands fietsen. 'De rijwielherstellers hebben nu meer kontakt met de winkel en de klanten, zegt licht Mignonne Kemps, de vrouw van Rick, toe. Zij zijn, na Jan en Riet Kemps, de nieuwe generatie die voorlopig voor de eerste tien jaar [..] deze fonkelnieuwe zaak leiden.

Uit die werkzaamheden is een fonkel nieuwe zaak met blinkende fietsen en tal van accessoires te voorschijn gekomen. En... ondanks die ruimtelijke vernieuwing is de oppervlakte precies hetzelfde gebleven.
En dan hebben we het niet eens over wat er achter de schermen heeft afgespeeld. Daar zijn een nieuwe kantoor, de vergrote toiletgroep en een kantine, gerealiseerd.
Rick Kemps: 'De zaak is niet alleen rianter, maar ook practischer ingericht. Het smalle gangetje naar de werkplaats, wat een ergernis was bij de klanten, is verdwenen door het slopen van een tussenmuur van het pand op nummer 12. En voor onze mannen in de werkpaats is het prettiger werken door de doorkijk naar de winkel. Hun werk is ook efficiënter geworden, doordat de opslag zich bij de hand bevindt. Ik ben er super blij mee.'


-Links boven: Rick Kemps in de nieuwe vergrote werkplaats voor de 'geleide' trap [ook op de foto hierboven], die naar de kelder voor tweede hands fietsen leidt.

foto's © paul kriele, 14 maart 2013.

zie ook het artikel:  'Korenbrugstraat: 50 jaar rijwielhandel Kemps dd. 16 maart 2010.

Terug naar boven