Postelstraat: Meneer van Aalst gastvrije tent

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-03-2010 | Gewijzigd op: 26-04-2010
Begin maart 2010 opende op Postelstraat 10* het café 'Meneer van Aalst'. Het is een initiatief van de Bossche horecaman Jan van Son [horeca-ondernemer Karrenstraat], die met mede-eigenaar Michel van Aalst de vof 'Mijnheer Van Aalst' vormt.  Michiel [*1973] heeft al jaren ervaring als horecaman o.a. bij 't Pumpke, Sylva Ducis en M'n Tante.

Boven: het in verbouwing zijnde pand Postelstraat 10 dat al vanaf 1700 zoveel een horecazaak is.  Michiel van Aalst begon er al met carnaval te draaien, maar medio maart 2010  is de renovatie tot een 'modern bruin café' voltooid.

foto's © paul kriele, 16 december 2009 en  17 maart 2010.

 

Michiel van Aalst  is een enthousiasten en hartelijke horecaman in hart en nieren die een ervaring in diverse Bossche zaken achter de rug heeft. Dankzij Jan van Son, de horecaman van o.a. de Caroussel, kon hij café Joost, dat ook zo'n warme uitstraling had, overnemen.
Maar aan het interieur is - naar zijn smaak - en naar ontwerp van Amibouw, veel ten goede verbouwd en vertimmerd. Michiel heeft zelf de kleurkeuze bepaald. De bar en 'de kast' zijn een idee van Amibouw.
Feitelijk staat er een fonkelnieuwe zaak met betere [sanitaire] voorzieningen en een warm-gezellige uitstraling.

*horecapand
Postelstraat 10 staat al vanaf 1928 als horecazaak geboekt. Dan vermeldt de Bossche encyclopedie Jan Bosmans als uitbater. Jan is de grootvader van Hans Bosmans. Dat café zit er ook nog na 1943 wanneer Piet Bosmans en de weduwe E. Bosmans- Dietz en de weduwe J. Bosmans er staan geregistreerd.


Vanaf 1991 heet nummer 10 Oud Keysershof onder Don Teffer.