Stoofstraat: Hittupuhtit hip, curiosa, kitch+ 2e hands-merk-kleding

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-07-2014 | Gewijzigd op: 03-07-2014
Op Stoofstraat 15, een van de leukste pandjes, dat een nogal diverse [..] historie heeft, opende Yvonne van Leeuwen, een warenhuisje vol met spullen, verzamelingen curiosa, 2e hands kleding, kitch en hebbedingetjes.
Het knusse pandje van Tiny Drijvers, dat ooit een horecabestemming had, heeft door allerlei spullen, meubels en kleding uit vervlogen jaren een erg kleurrijk interieur gekregen. Het winkeltje zit in een buurt die sterk in opkomst is en ook meedrijft met de trend van de combinatie van detail met horeca.

Yvonne, de dochter van hotelier Pim van Leeuwen, dus vertrouwd met het omgaan met gasten, stond al met kleding op speciale markten, zoals Koninginnendag. Zij kreeg daar achteraf nogal wat respons van. Ook had ze al van jongs af aan een verzamelwoede. Daar komt nog de ambitie bij om een eigen zaak op te zetten…Dat resulteerde in Huttupuhtit, een combinatie van vintage, hip en kitch... en opgepimpte meubels.

De Stoofstraat met zijn uiteenlopende branches en terrassen, is een van de leukste straatjes van de binnenstad geworden.

Op nummer 15 begon Yvonne van Leeuwen met Hittupuhtit,  dat een even veelzijdige als kleurrijke collectie voert:  van curiosa, vintage, tweede hands-merk-kleding en meubelaccessoires.
Links een mahonie houten kast uit de sixties die door een kleurtje een nieuw leven heeft gekregen
.

foto's © paul kriele, 3 juli, 2014.

Zie ook hittupuhtit@gmail.com