Stoofstraat: Hangende henneptuinen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-07-2003 | Gewijzigd op: 22-03-2010
Uit de Nieuwsbrief van Bastion Oranje dd. 31 juli 2003.
Illegale handel hennepplantenDe Bossche politie heeft drie mannen van resp. 28,29,en 39 jaar, werkzaam bij de Afvalstoffendienst, aangehouden. Zij worden ervan verdacht door de politie in beslaggenomen hennepplanten te hebben achtergehouden voor eigen verkoop. Ook de koper staat onder verdenking. Naar hem wordt een onderzoek ingesteld. 

Hangende henneptuinen 21 juli 2003.
Een maximaal aantal hennepplantenvan 5 is  overigens toegestaan.
foto's © paul kriele, 21 juli 2003.
Op bovenetages in de Stoofstraat telen de krakers hun eigen wiet. 
De 'henneptuintje' worden bij schemering naar binnengehaald.

Het oprollen van hennepkwekerijen is aan de orde van de dag. Sommige Bosschenaren, met name in de wijken Boschveld, Graafsewijk en Deuteren laten zich verleiden tot het kweken van deze cannabisplanten in de hoop er een flink slaatje uit te kunnen slaan…Dat gebeurt vaak op zolder of in een schuurtje waar plaats is voor een paar honderd planten. Maar voordat de eenjarige plant lucratief kan worden, hebben de buren, het lawaai van de machines, of de stank hen al verraden.
Alleen grootschalige teelt levert wat op. Vorige week was er zelfs iemand die zijn hele woning aan het kweken van planten had opgeofferd.
Volgens de wet mag een particulier vijf hennepplanten voor eigen gebruik kweken. Dat wordt gedoogd, aldus een woordvoerder van de Bossche politie.

Ook in de Minderbroedersstraat teelt de hennep - maar hier wat - bescheiderer.

foto © paul kriele, 21 juli 2003.

In de Stoofstraat en Minderbroederstraat gedijen deze hot summer de hennepplanten goed. Daar schuiven de bewoners woonachtig op bovenkamers van kraakpanden de potten bij dag en dauw naar buiten. Als de zon het tegen vijven weer laat afweten trekken ze de planken, waarop die potten staan, weer naar binnen.

Hennep, ofwel cannabis, wordt vaak verward met marihuana. Dat is de hennep die voor zijn psychoactieve werking [THC-component] wordt geteeld. Maar de industriële hennep, een eenjarige plant die veel zon vraagt, heeft slecht 1% aan THC. Terug naar boven