Galeries in de Stoofstraat: Posset en Jeronymus [in 2005 gestopt]

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-03-2002 | Gewijzigd op: 03-10-2012
In de Stoofstraat zijn twee -nog jonge- galeries. Het ene van Ralph Posset, heet Galerie Posset het andere Jeronymus, als naam afgeleid van Jeroen Waals.

Links Galerie Posset en rechts Galerie Jeronymus, beiden in de Stoofstraat. foto' s © gerard monté, maart 2002.
 
Def P een Osdorpse graffiti kunstenaar.

f
oto's © Galerie Posset, 26 augustus 2001.
Juice, zijn eigenlijke naam is Sandor, die een van de wanden van de kraakpanden in de Stoofstraat kunstig bespoot.

De opening van galerie Posset op nummer 22a op zondag 26 augustus 2001 ging gepaard met een graffiti activiteit van twee kunstenaars: Juice en Def P. De officiële opening werd verricht door Jules Deelder

Bovenstaande foto' s dateren van de opening van Galerie Posset op 26 augustus 2001. Hieronder opnamen die overigens ook hun oorsprong hebben in dezelfde datum, maar pas recent zijn gemaakt..

Graffiti van Juice rechts en Def P links in de Stoofstraat.  
 
foto' s © gerard monté, maart 2002.
 

Het aanbrengen van de figuur op het linkerpaneel verliep niet echt soepel. De verf was te dun. Daarop riep de kunstenaar de tekst in de balloon....
Overigens is er eindelijk [maart 2002] een plan ingediend dat de instemming heeft van wethouder Jetty Eugster. En dan nog de welstandscommissie en de monumentencommissie die er hun oordeel over moeten vellen.. In de Stoofstraat : Café De Stoof nr. 11/13 en het aangrenzende pand 7/9 worden gerenoveerd. Het rechter pand op nummer 3/5, voorheen ' House of Lords', gaat tegen de grond. Ook in de Snellestraat zijn enkele nieuwe panden gepland, waarvan het pand gelegen op de hoek met het Begijnhof ten opzichte van de rooilijn. iets inspringt. 

Expo Cornelius
Galerie Jeronymus op Stoofstraat 14 opent op 28 april 2002 een expositie van de schilder Cornelius. Jeroen Waals is de galeriehouder van de kunsthandel op Stoofstraat 14.


Kunsthandel Jeronymus gestopt , 4 november 2005
De kunstzaak van Jeroen Waals op Stoofstraat 14 is beëindigd. Met deze zaak was indertijd een lijn ingezet naar een meer culturele ontwikkeling van de straten tussen en nabij de Snellestraat en de Postelstraat. Het achterblijven van een invulling van het binnenterrein van Drijvers kwam de nering van de ondernemers niet ten goede.
Opvolger voor perceel Stoofstraat 14: Voltaire kunstruimte: In de Stoofstraat 14, naast Stefano’s pizzeria komt Voltaire kunstruimte. Het begrip ‘ruimte’ slaat op de mogelijkheid die jong en oud geboden wordt daar kunst ten toon te stellen voor de verkoop. Initiatiefneemster is Ria Schouten van –hoe kan het - Koffiehuis Voltaire. Deze koffiesalon zit vooraan in de Stoofstraat op nummer 6. Op het perceel van Voltaire kunst zat de Kunsthandel Jeronymus van Jeroen .
Terug naar boven