Ben van Gemert overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2003 | Gewijzigd op: 23-04-2012
In een eenvoudige uitvaartdienst in de St. Jan, waarbij familie, vrienden en relaties uit gemeenteljjke kringen en het Bossche zakenleven en het onderwijs [Detailhandelsschool] aanwezig waren is afscheid genomen van de op zondag 24 augustus 2003 overleden Ben van Gemert.

Ben van Gemert * 30 juni 1936  † 24 augustus 2003.
Een creatieve en vindingrijke Bosschenaar.

Pastoor van de Vughtse H. Harten [Edith Steijnparochie], huisvriend van de Van Gemerts die samen met pastoor Vincent Blom de dienst leidde, noemde Ben een zalig mens, die hoewel in Vught geboren een mensmens onder de Bosschenaren was. Ben was iemand die graag communiceerde. Doordat die gave hem beetje bij beetje afgenomen werd, maakte dat juist de familie zo verdrietig.

Op zijn bidprentje staat ondermeer:
Ben was een levensgenieter, die ook anderen van het leven wilde  laten genieten.
Verrassend, inspirerend, vol humor, relativerend en steun biedend.
Voor ons wilde Ben alleen het beste, want zijn gezin was voor hem van  grote be
tekenis
Voor mij blijft hij mijn lieve man; voor ons onnze bijzondere vader, schoonvader en opa.

Ben werd na de druk bezochte uitvaartdienst op kerkhof Groenendaal begraven.

Ben van Gemert overleden 25 augustus 2003
Zondag 24 augustus 2003 is na een kort ziekbed Ben van Gemert overleden. De Bourgondische Bosschenaar was een bekend bezoeker van de Bossche binnenstad. De voormalige docent aan de Middelbare Detailhandelsschool stond bekend als adviseur van tal van zaken die met de promotie van ’ s-Hertogenbosch te doen hadden, zoals de Binnendieze en de Uilenburg.
Als bestuurslid van de ondernemersvereniging Hartje Den Bosch was de docent Van Gemert de eerste niet-ondernemer in dit zakenwereldje. In die hoedanigheid en als privé persoon gaf hij te pas en te onpas zijn specifieke meningen over de groei en ontwikkelingen van [economisch] Den Bosch. Van Gemert was een zakenman. Dat had ie van geen vreemde.

Door zijn moeder raakte hij in de onroerend goedwereld en bezat/beheerde tal van pandjes bij het station en in het Lombardje en de Uilenburg.
Na de uitvaartdienst van Ben van Gemert in de St Jan - op vrijdag 29 augustus 2003/13.30- is aansluitend de begrafenis op kerkhof Groenendaal .