De postzegelvellen van Bossche Filatelie by expo

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-05-2010 | Gewijzigd op: 24-05-2010
Bericht 24 mei 2010: Speciale openingsact
Burgemeester Rombouts opent  'Hertogpost 2010' officieel met een postzegel, die voorzien is van unieke 2D codes. Deze door TNT-post erkende frankeerzegel is daar ook te koop. rganisatie. De organsatie zegt met deze 2D-zegel met barcode een wereldprimeur te hebben. 
Op de zegel zijn twee verschillen 2D codes afgebeeld die in twee verschillende kleuren zijn weergeven. 
Zie de website van hertogpost: www.hertogpost-event.nl

bericht 3 mei 2010
De 's-Hertogenbossche  Filatelistenvereniging heeft de postzegelvellen gepresenteerd [zie onderaan] die op de ‘Nationale Postzegeltentoonstelling Hertogpost 2010’ [ 28 t/m 30 mei 2010] in de Brabanthallen plaatsvindt. 

Op die manifestatie bij gelegenheidvan 80 jaar Bossche Filatelie, verschijnt ook  ‘Postverkeer in barre tijden/ Post in ’s-Hertogenbosch tijdens en rondom de jaren 1933-1948’. De redactie is van de postzegelkenner Huber van Werkhoven die daarbij werd ondersteund door de co-auteurs Theo Hoogbergen, geschiedenis leraar René Kok en stadsarchiefmedewerker Rob van de Laar.

Maar op 'Hertogpost 2010' zijn ook exposities van oude ansichten van de sitiuatie van 1900 en  daarnaast  van 2010. 

Zie daarvoor het eerdere bericht op Bastion Oranje   '80 jaar Bossche filatelie' van 25 maart 2010.

Twee postzegelvellen met  als thema 'De verzoeking van St. Antonius' [l.] en 'Mensen'
------------------------------------
De vier velletjes met unieke postzegels worden uitgegeven door de Cultuur Historische Verenging ’s-Hertogenbosch, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, Jheronymus Bosch Art Center, de Oeteldonksche Club van1882, en het Oeteldonks Gemintemuzejum en het Genootschap tot het behoud van de naam ’s-Hertogenbosch. De zegels stellen stadsgezichten voor, Mensen en De Temptation van St. Antonius. 

Links de serie met Westerpark, Haverleij [Leliënhuyze] en het  Provinciehuis.
Links onder: Bushalte Zuidwal, Haverleij [Kasteel Zwaenenstede Paleiskwartier [de Armadaflats].
Onder rechts: Noordbrabants Museum, Mariënburg en Brede Haven Boombrug.

Bij de tot stand koming van de eenmalig "Bossche postzegelvelletjes" kreeg de organisatie medewerking van diverse Bossche verenigingen, clubs en musea:  het Jheronimus Bosch Art Center, Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, de Oeteldonkse Club van 1882, het Oeteldonkse Gemintemuzejum, het genootschap ter bevordering van de naam 's-Hertogenbosch en de Wensstichting Shamajo, waarvan de voorzitter, de heer Jan Kregting afgelopen dinsdag door SBS6 is uitgeroepen tot HET hart van Nederland. Speciaal voor deze wensstichting zal een postzegel en enveloppe verkocht worden.


Terug naar boven