Opening Expositie Hertogpost 75 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2005 Onder grote belangstelling is de propagandatentoonstelling van Hertogpost 2005 op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2005 succesvol verlopen. Het 75-jarig bestaan van de 's-Hertogenbossche Filatelisten Vereniging ging gepaard met uiteenlopende activiteiten. Daarbij viel de overzichtelijke presentatie van de thema's in de zaal van 'de Helftheuvel' nog het meeste op. 
In het jubileumweekeind van Hertogpost kwam het begrip filatelie ruimschoots in beeld. Voorbeelden van thema's waren ondermeer 'Een rondreis door de Bossche postgeschiedenis, Fokker-vluchten, Van aapmens tot acrobaat , Bijen en imkeren en Honderd jaar Rode Kruis. De bezoekers liepen als het ware aan de hand van die thema's door de geschiedenis. 
Daarnaast was de aanbieding van het jubileumboek, dat een fraai overzicht van de Bossche vereniging geeft, een van de hoogtepunten. Het album laat de vele facetten van het postzegel verzamelen zien.

Toespraak door Pieter Teurlings, voorzitter van de 's-Hertogenbossche Filatelistenvereniging bij de opening van de expositie in het Sociaal-Cultureel Centrum de Helftheuvel  Frans Hermse, de voorzitter van de Nederlands Academie voor Filatelie, geeft het
jubileumboek aan Ties Koek, voorzitter van de Nederlandse Bond van Filatelisten Verenigingen. Peter Teurlings [m] kijkt glunderend toe.
Algemeen overzicht van de kaders. .
De berg postzegels die de bezoekers mogen uitzoeken.
foto's © rob hoogeboom, 22 oktober 2005.

Op een overzichtelijke manier werden thema's tentoongesteld. Het geheel van kaders gaf een wandeling door de geschiedenis.

75 jaar Bossche Filatelisten Vereniging bericht dd.  5 oktober 2005. 
Eind oktober viert de Bossche Filatelisten Vereniging haar 75-jarig bestaan. Dat gebeurt met een boek, een expositie ‘Hertogpost 2005’, een postzegelruilbeurs annex snuffelbeurs en een gratis jubileumcatalogus.
Bijzonder is dat er een - door de Bossche vereniging uit te geven - postzegel + tab verschijnt die ook frankeerwaardig is. Het feest, de beurs en andere parallel lopende activiteiten vinden plaats in het Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2005 wanneer ook de trekking verloopt van de loterij . Zie ook de site www.hertogpost.nl


Terug naar boven