Onderscheiding voor Peter Teurlings Bossche Filatelisten Vereniging

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-12-2018 | Gewijzigd op: 21-12-2018
Burgemeester Jack Mikkers heeft donderdagavond 20 december 2018  in Sociaal Cultureel Centrum De Helfheuvel bij Peter Teurlings, voorzitter van de Bossche Filatelisten Vereniging de versierselen opgespeld  behorend bij de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Teurlings is al vanaf 1980 actief binnen de Vereniging en dit jaar 25 jaar voorzitter. Van 1980 -1987 was hij begeleider van de jeugd en van 1987-1993 voorzitter van de jeugdafdeling. Van 1993 -2000 was Teurlings 1e commissaris /directeur van de 'nieuwtjesdienst', een dienst die zorgt voor het bestellen en uitleveren van filatelistische artikelen en postzegels aan de leden.
Teurlings organiseerde talloze beurzen, manifestaties en bijeenkomsten van een vereniging met 350 leden.
Tenslotte is decorandus sedert enkele jaren bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. 
 
Burgemeester Jack Mikkers speldt bij Peter Teurlings
de versierselen op
behorend bij de koninklijke onderscheiding Lid  in de Orde van Oranje Nassau
.
foto's © rob hoogeboom, 20 december 2018.

Receptie bij 80-jarige bestaan Bossche FilatelistenVereniging artikel dd. 8 oktober 2010
artile  Op 9 oktober is in Hotel Mercure te Rosmalen een receptie geven vanwege het 80 jarig bestaan van de 's-Hertogenbossche Filatelisten Vereniging.De druk bezochte receptie kende uiteenlopende, memorabele momenten.
 
Boven: Zilveren speld voor zijn meer dan 25 jaar lidmaatschap voor voorzitter Peter Teurlings die ook tot Erelid van de sFV werd benoemd.
Rechts: Bondspeld voor GidieTeurlings die ook tot Lid van
Verdienste werd benoemd.
 

foto's © rob hoogeboom, 8 oktober 2010.

Er zijn vele leden gehuldigd vanwege een 25,  40 en 50 jaar lidmaatschap. De leden Gidie Teurlings werden benoemd tot Lid van Verdienste en de voorzitter Peter Teurlings tot Erelid van de 's-Hertogenbossche Filatelisten Vereniging [sFV].
Als extra kreeg Gidde nog een onderscheiding namens het Nederlandse bondsbestuur regio Brabant voor haar tomeloze inzet en toewijding. Alle leden aanwezig kregen , met dank aan de sponser , nog het boek "Postverkeer in barre tijden "van Huber van Werkhoven mee naar huis.
 
Na de officiële plichtplegingen in Mercure hotel stond er een rijkelijk verzorgd buffet klaar. vlnr: Ruud Verberne, Huber van Werkhoven en Cees van Hoek. die een gouden speld ontving ivm 50 jaar lidmaatschap.
foto's © rob hoogeboom, 8 oktober 2010.


Terug naar boven