Weer nieuwe versie nieuwbouw Ter Aa

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-09-2003 | Gewijzigd op: 26-03-2010

Een perspectieftekening van de nieuwbouw aan de Zuid-Willemsvaart/Gervenstraat. 
Bureau Oomen Havermans,Waltjen
 

De nieuwbouw van verzorgingshuis Huis ter Aa en verpleeghuis Gervenhof langszij de Zuid-Willemsvaart gaat een beslissende fase in. Na wederom een uitstel zit het er eind januari 2004 aan te komen. Vakantie, ambtelijke Haagse molens en procedure-toestanden waren dit keer de oorzaak van die vertraging.
In totaal gaan bijna 200 bewoners/patiënten van Ter Aa en Gervenhof voor een langere periode naar Coudewater. Daar is de begane grond van het hoofdgebouw aangepast en voor de 100 Ter Aa-bewoners een nieuw gebouw neergezet. Bijna iedereen krijgt een eigen kamer, aldus woordvoerder Theo Heijmans van Zorgcentrum Nieuwehagen dat na een fusie met De Brug in Ammerzoden sedert 2001 deel uitmaakt van de Stichting Nieuwebrug.
Ter Aa 's morgens [l] en in het  avondlicht
foto's © gerard monté, 5 oktober 2003.

Huize Ter Aa dat ingrijpend wordt verbouwd en terugkeert met riantere appartementen. De helft van de huidige 100 bewoners keert er terug.
Voor de bewoners die uit de binnenstad moeten is de verhuizing nogal ingrijpend; voor de organisatie een spannend traject. Op 20 oktober 2003 valt de definitieve beslissing over de verhuisdatum en er een aanvang gemaakt kan worden met de sloop en het traject van nieuwbouw. 
De aanleunwoningen in de Gervenstraat blijven uiteraard staan.
In de nieuwbouw, waarin slechts de helft van de huidige bezetting terugkeert, zijn de kamers vergroot en heeft iedereen meer privacy en comfort. Behalve deze nieuwbouw is aan de Ploossche Hof ook een nieuw verzorgingshuis gepland.
Nieuwbouw van zowel het tehuis in de binnenstad als in de Ploossche Hof komen van de tekentafels van het Bredase architectbureau Oomen, Havermans, Waltjen.Terug naar boven