Jubileumrit naar Gestel bij 1e lustrum Scootmobielclub

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-05-2015 | Gewijzigd op: 19-05-2015
Zondagmorgen 17 mei 2015 vertrokken rond half elf 22 deelnemers van de scootmobielclub van Pieter Buitendijk vanaf het terrein van de voetbalclub BLC [voorheen Beatrix en LVV] naar St.Michielsgestel. De rit van 12 km [vice versa] stond in het teken van het jubileum van de scootmobieclub. Die werd in 2010 opgericht op initiatief van Pieter Buitendijk en Jan van Vught [die in 2013 op 68-jarige leeftijd overleed. Zoon Jeroen was vandaag een van de begeleiders.  Er  waren er meer die al fietsend de opvallende stoet nauwlettend volgden.

Locatie terrein BLC op Pettelaarpark  

Groepsfoto van de deelnemers aan de scootmobielrit naar
St. Michielsgestel bgv het vijfjarig bestaan.

foto © paul kriele, 17 mei 2015. 

De terugtocht eindigt bij wijkhuis De Schans in Maaspoort, waar 's middags een feestje werd gehouden.  

Onder de deelnemers zitten merendeels mannen en vrouwen op leeftijd. Onder hen was de 90-jarige Cor Houdijk, maar die kan vanwege zijn gezondheid niet meer mee doen.
Als begeleider hebben zich aangemeld:  Bart Meewse, Tinus van de Veer [81 jaar] en Pieter van de  Veerdonk [80+]. Ze staan al vanaf half tien met hun fiets klaar. Mede-organisator is Rob Bruinooge en Pieters vriendin Patricia Coumans. Zij fungeren vandaag ook  als begeleiders. Pieter bestuurt de veegwagen met aanhanger. Die doet dienst  in het geval er zich mankementen voordoen. Maar voorop gaat de marsleider Gerrit Bosch met kleinzoon Gerald Bosch naast hem.


Het was een zonnige niet al te warme dag, waarop ook de Stan Meeuwsenmars vertrok en de Brand Loyalty vestingloop door de stad ging.

In afwachting van het vertrek
staan de deelnemers in het gelid
.
 foto's © paul kriele,  17 mei 2015.
 Begeleider Jeroen van Vught met op het stuur een foto van zijn in 2013 overleden vader, medeoprichter van de scootmobielclub.

Zie ook de site van de zaak van Pieter Butiendijhk www.ouderdomshop.nl

Terug naar boven