Maaspoort: Kenniscentrum van Van Nistelrooy Foundation geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2016 | Gewijzigd op: 11-10-2016
fotoserie Henk van Esch onderaan artikel..
Ruud van Nistelrooy, die zijn carrière begon bij FC Den Bosch en de straatvoetballer Soufiane Touzani openden dinsdagmiddag 11 oktober 2016 bij de Maaspoort Sporthal het nieuwe kenniscentrum[Academy]  van de Van Nistelrooy Foundation. Dat is bedoeld, zoals Ruud het ook maandagavond in Umbeto Tan’tv show vertelde, om de jeugd hun talentente helpen ontdekken en die talenten ook verder te doen ontwikkelen en elkaar daarbij uit te dagen. 

‘Ik had in mijn beginjaren zulke goede coaches om me heen die me daarbij op weg hebben geholpen. Niet iedereen heeft die mogelijkheid. Daarom help in hen daarbij, aldus de sympathieke sportpedagoog.

Coaches trainers en begeleiders werken in dat kenniscentrum om de jeugd wegwijs te maken in hun aanleg en ambities.

Ruud van Nistelrooy uit Geffen in zijn nieuwe kenniscentrum bij Sporthal Maaspoort.
DEN BOSCH - Kinderen die in het leven niet alle kans hebben om hun talenten te ontwikkelen, kunnen al sinds 2010 begeleiding krijgen van de Ruud van Nistelrooy Academy. Dinsdagmiddag zette de oud-spits van Oranje een volgende stap: het kenniscentrum van de Ruud van Nistelrooy Foundation werd geopend.
Deze stichting moet ervoor zorgen dat de begeleiding van die de kinderen op de juiste manier gebeurt. Het nieuwe kenniscentrum zit in sportcentrum Maaspoort in Den Bosch.

Ontdekken
„Geen schreeuwende ouders en coaches langs de lijn, maar positief bezig zijn zodat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen”, zegt Van Nistelrooij. Passie is het sleutelwoord voor de voetballer die bij elke club wel iets van zijn coach heeft opgestoken. Of dat nu Hasje Ruijs bij Margriet in Oss of sir Alex Ferguson in Manchester was. „Ik ben dankbaar dat ik mensen ben tegengekomen die mij verder hielpen. Nu wil ik jonge kinderen die kans bieden.”

Opening door Ruud van Nistelrooy en Soufine Touzani
van de Van Nistelroouy Academy in Maaspoort Sporthal
..

foto's © henk van esch, 11 oktober 2016.

   
   


Terug naar boven