Gemeente: breken wereldrecord fietsen

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-03-2010 | Gewijzigd op: 30-03-2010
Ambtenaren van de gemeente resp. van de provincie stappen op 31 maart om 12.00 uur op de fiets. Dat gebeurt om het wereldrecord 'deelname aantal fietsers op één  moment' te breken.
De start geeft wethouder Bart Eigeman op de Parade en voor de provincierenners doet dat algemeen directeur Wil Rutten bij het Provinciehuis.

De actie is onderdeel van de wereldrecord-poging Heel Nederland Fietst, dat is opgezet door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond. Het  streven is er opgericht om 1 miljoen mensen tegelijk op de fiets te krijgen. Doel is op een ludieke manier laten zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis bewegen te komen.
De ene route loopt vanuit de stad over het nieuwe fietspad op de Pettelaarseweg naar het Provinciehuis en weer terug. En de andere route gaat vanaf het Provinciehuis naar de Parade en terug. 
De Recordpoging past goed in de campagne ‘Lekker fietsen’ van de gemeente. Daar waar nodig verbeteren ze de fietspaden, infrastructuur en voorzieningen van (fiets)stallingen. Tot 2015 wordt een bedrag van € 16,5 miljoen geïnvesteerd om die ambities waar te maken. Dit jaar zullen voor  € 8 miljoen 17 fietsprojecten worden gerealiseerd.