S'Port: de Stad is weer 33 'CityTrainers' rijker

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-05-2011 Dinsdagmiddag 24 mei 2011 werd in het Bestuurscentrum de certificaten 'City trainers' uitgereikt. De gemeente stelt dat binnen het nieuwe concept  S'PORT de citytrainers een prominente plaats innemen.
Zij geven het voorbeeld hoe aan talenten in de stad ruimte kan worden gegeven. In het afgelopen schooljaar volgden 33 jongeren de cursus  'Ik Train Mijn Stad'.

Boven: De groepsfoto van de 33 gecertificeerde City Trainers.
foto's © roland brouwer, 24 mei 2011.

De 33 gecertificeerde jongeren van S-PORT vertelden kort welke activiteit ze georganiseerd hadden. De een organiseerde een basketbal-clinic, de ander voetbaltechnieken en de ander bijv. acrobatiek, verspreid over alle wijken.
De wethouder van o.a. Sportzaken, die de certificaten zou uitreiken - Huib van Olden -was absent vanwege ziekte. Collega Bart Eigeman nam hem waar.  
Er werden ook leerlingen van het KW1-College, Van Maerlant-, en Duhamel-College gecertificeerd. Zij hadden bijv. een opleiding gevolgd in de sociale sector.

-Links:  Het bestuurscentrum waar door twee City Trainers een staaltje acrobatiek werd gegeven.
-Boven: De uitreiking van de certificaten
.

foto's © roland brouwer, 24 mei 2011.

Alle trainers gaven een korte toelichting op wat de opleiding tot City Trainer met hun persoonlijk had gedaan. Ze staan sindsdien sterker in hun schoenen, kunnen leiding geven aan groepen, weten dingen te organiseren en te regelen, en stimuleren jongeren om te sporten.


Terug naar boven