Schooljudo geeft impuls aan breedtesport

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-01-2013 | Gewijzigd op: 10-01-2013
Ruim 1.000 kinderen op negentien basisscholen starten vanaf 14 januari met Schooljudo. De kinderen krijgen tijdens schooltijd zes weken judoles van een echte judoleraar, op een echte judomat en in een echt judopak. Na zes weken judo op school, kunnen de kinderen nog eens zes weken judoën in de wijk bij de lokale judovereniging.
Judoles op basisscholen, een initiatief van de gemeente samen met drie sportscholen dankzij gelden uit 'Sportimpuls'.
In judo staan zes waarden centraal: respect, samenwerkend leren, discipline, leren verliezen, agressieregulatie en weerbaarheid. Door met elkaar op gecontroleerde wijze te stoeien leren de kinderen deze belangrijke opvoedkundige waarden.

Clinics van wereldkampioen
Wereldkampioen judo en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes is ambassadeur van Schooljudo.nl en zal tijdens het programma een judoclinic verzorgen. De kinderen komen zo heel dicht bij een echte Olympische medaille, dat de impact van het programma vergroot
Sportimpuls stimuleert sportaanbieders
Sportschool Kradolfer, judoschool Jujiba en sportacademie van Gent kunnen door middel van een goedgekeurde aanvraag voor de Sportimpuls de duizend kinderen op 19 basisscholen in twee jaar kennis laten maken met judo. Voor het judoprogramma werken Sportschool Kradolfer, judoschool Jujiba en sportacademie van Gent samen met Schooljudo.nl en de gemeente Den Bosch.

Basissschooljeugd maakt op judoles al vroeg kennis met andere waarden in het leven.. De lessen worden gegeven in Sportschool Kradolfer, judoschool Jujiba en sportacademie van Gent.