Luchtballon Graetz in problemen bij Bossche Broek/reactie HansvHoesel

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2013 | Gewijzigd op: 03-07-2013
Geroutineerd ballonvaarder en ballonvaartorganisator Hans van Hoesel, reageert op onderstaand bericht:

De Nederlandse ballonvaarders zijn de best opgeleide ballonvaarders ter wereld. Zij leren om een ballon tot op een vierkante meter te landen, hetgeen gisteravond is gebeurd. Zij leren ook om ontzag te hebben voor natuurgebieden, hetgeen gisteravond ook is gebeurd. Namelijk het ontzien van een landing in het natuurgebied de Bossche Broek. Dat het er voor de toeschouwers spectaculair moet hebben uit gezien, dat zal wel. Maar van 'problemen' was absoluut geen sprake. Meer een landing op een ongewone plek.

Bericht van maandag 1 juli 2013 /22.00 uur Ballonvaarder in de problemen boven Bossche Broek
Rond half negen vanavond, maandag 1 juli 2013, raakte de piloot van de luchtballon Graetz.com, met acht passagiers [mandje van 12] aan boord, in de problemen. Ondanks een fikse gasvlam wilde het gevaarte boven Het Bossche Broek niet omhoog en dreigde eerst in de polder neer te strijken. Op het laatste moment kreeg de piloot het rode gevaarte alsnog de hoogte in, maar schaarde rakelings langs de bomen en flats op Zuid.
Uiteindelijk  kon de piloot de ballon langs de flats op Zuid manoevreren op weg naar de  Pettlaarse Schans. Maar daar gaf een windzucht  de ballon een niet gewilde richting, waardoor ballon, piloot en passagiers vlak bij de Gestelseweg landde.

Even leek het erop of de luchtballon van Graetz.com maandagavond  1 juli 2013  bij Bart van Hoof [Build to Built] in de tuin zou landen, maar de piloot kreeg het gevaarte alsnog de lucht in. Problemen boven Bossche Broek
Uiteindelijk werd de Gestelseweg de landingsplaats
.
foto's © paul kriele, 1 juli 2013.