't Misverstant stopt in Den Bosch/ gaat verder in Vught [Kabinet]

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2012 | Gewijzigd op: 29-08-2012
Restaurant 't Misverstant van Thijs Vis stopt op Verwersstraat 23 en gaat verder in Vught op de locatie in Heidelust  van 'Ons Kabinet /KabineXt. Onder die verhuizing liggen twee motieven, die in elkaar passen. Thijs Vis, die het restaurant al vanaf najaar 2007 in de Verwersstraat exploiteert, na zijn periode met Jeroen Funcke in de Snellestraat***, was al langer op zoek naar een betere locatie**.-Boven: Restaurateur Thijs Vis voor zijn zaak 't Misverstant op Verwersstraat 23, dat per 5 november 2012 op houdt te bestaan.
-Rechts: Cees en Sabrina van Beurden stoppen om privéredenen met  'Ons Kabinet', dat voort gaat als 't Misverstant met Thijs Vis
.
Albert Verlinde opende in mei 2009 de brasserie van Ons Kabinet onder de naam KabineXt dat Sabrina blijft leiden.

foto's © paul kriele, 27 mei 2009 en 29 augustus 2012.

Motieven van verhuizing
 't Misverstant mist in de binnenstad  -vergeleken bij de stevige huur - omzet. Daarop verwijst Thijs meteen naar de parkeerbeperking en het gemis van een terras. Dat biedt  'Ons Kabinet' van Cees en Sabrina van Beurden op Heidelust wel en heel royaal. Het zijn belangrijke aspecten voor de zakenrelaties die hier komen dineren, zegt Vis.
Bovendien is er een privé reden dat Cees en Sabrina stoppen met de algehele leiding van 'Ons Kabinet'.  Cees stapt eruit en Sabrina gaat door met 'KabineXt'* , terwijl Thijs Vis  'Ons Kabinet ' voortzet, maar dan wel onder zijn eigen naam 't Misverstant en met alles er op en er aan: personeel en het interieur van de Verwersstraat. Want die sfeer en die organisatie was perfect,  aldus Thijs.
De afsluiting van de verhuizing en de opening van 't Misverstant in Vught staat gepland op 5 november 2012. Dan sluit de Bossche zaak.
Pandeigenaar Geofffrey Groenewoud, die het eertijds van Rens den Otter overnam, kan op zoek naar een nieuwe huurder.


***Voor beiden horecamannen, Vis en Funcke, ligt de basis van hun werk en zakenrelatie overigens bij Ons Kabinet in Vught, van waar uit zij in 2002 't Misverstant op Snellestraat 28 voortzetten.
Jeroen Funcke leidt -na de verkoop van Méprise aan Fons van Bokhoven van het Geregthof in Vught -Villa 't Hof in de Boxtelse Rechtestraat.

Het zit de horeca  op  dit moment niet mee Ook die branche heeft last van de crisis en dat loopt als een spiraal van onderaan [de klant], via de restaurants, door naar boven [de groothandel].
 Nieuw inspriaties maar ook op zoek naar omzetvergroting:
*Kabinet Vught opent KabineXt  door Albert Verlinde artikel dd./27 mei 2009
**'t Misverstant ook als Brasserie artikel dd. 26 maart 2012.

Terug naar boven