Marco Kroon beschikt over video te gebruiken als 'tegenbewijs'

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-05-2019 | Gewijzigd op: 24-05-2019
Op een lezing voor de JOVD [donderdag 23 mei 2019 in Hotel Central] door Marco Kroon zegt de geschorste commandant* dat hij een video heeft van het incident op carnavalszondag 4 maart 2019 op de Parade. Daar zou de Bosschenaar een agent een kopstoot hebben gegeven en zou hij zijn piemel hebben laten zien. Die video pleit mij vrij, zei hij in Central. Als ik die agent een kopstoot zou hebben gegeven, dan had ik meteen hulp gezocht. Want je blijft met je poten vang een  hulpverlener af.'.


*Bericht van 13 juli 2018 Commandant Marco Kroon  door Defensie geschorst 
De in opspraak geraakte Marco Kroon is door Defensie geschorst, zo  melden de media. De Bosschenaar had 's avonds op carnavalszondag niet alleen na zijn wildplassen een agent een kopstoot gegeven, maar ook obscene gebaren naar hen gemaakt. Achteraf bleek dat hij meerdere biertjes had gedronken.  
Majoor Marco Kroon.....

foto © paul kriele, 1 november  2013.

Door die overtredingen moet de drager van de Militaire Willemsorde [2009] komende zomer in Arnhem voor de rechter verschijnen.
Als hem een gevangenisstraf wordt opgelegd kan hem zijn militaire onderscheiding worden afgenomen. Voorlopig  is Kroon door Defensie geschorst wat betekent dat hij niet meer bij officiële gelegenhedeen mag veschijnen en hem de advocaatkosten worden onthouden.  
Zie ook artikel over aanhouding Marco Kroon dd. 5 maart 2018.