Rechtzaak [regiezitting] Marco Kroon in Arnhem

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2010 | Gewijzigd op: 29-11-2010
Bericht maandagmiddag  29 november 2010.
Marco Kroon was in het bezit van cocaïne en gebruikte drugs. Dat hebben sporen op zijn borsthaar en in zijn zakken uitgewezen. Dat kwam vanmorgen in de regiezitting rond de rechtzaak van de Bossche Marco Kroon uit verklaringen van de Officier van Justitie vast te staan.

bericht maandagmorgen 29 november 2010.
Maandagmorgen 29 november 2010  vindt in Arnhem de rechtzaak rond de officier en caféhouder Marco Kroon plaats. Het Brabants Dagblad heeft redacteur Marc Brink naar Arnhem afgevaardigd. Op twitter is die regiezitting dan ook van minuut tot minuut te volgen.

Marco Kroon verscheen vanmorgen - 29 november 2010 - in de Arnhemse rechtzaal in militair uniform met het insigne van de Militaire Willemsorde op zijn revers.

foto © paul kriele, 17 maart 2009.

Kroons advocaat Gert Knoops wil meer deskundigen bij de getuigenverhoren rond Kroon, die verdacht wordt van wapenbezit, drugsgebruik en cocaïnebezit.
Knoops zegt dat zijn cliënt onterecht wordt beschuldigd door valse getuigenverklaringen.
Kroon heeft al eerder kenbaar gemaakt dat bepaalde figuren hem op een slinkse wijze probeerden te beschuldigen van drugshandel in zijn zaak Viny's aan de Pensmarkt en ook dat hij regelmatig via sm's -berichten wordt bedreigd.
Ook de officier van Justitie Mariska Wijnbelt stelt dat de in de Bossche Graafsewijk geboren Kroon, die  vorig jaar door koningin Beatrix, vanwege zijn heldhaftig optreden in Afghanistan, met de Militaire Willemsorde werd begiftigd, cocaïne voor handen had.
De persvoorlichter van het OM verwacht dat de inhoudelijke behandeling van de zaak pas in het voorjaar van 2011 plaats vindt.