Marco Kroon terug: zowel met boek als in tv-pogramma

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2012 | Gewijzigd op: 22-11-2012
Marco Kroon, die merkwaardigerwijs een jaar geleden-na alle commotie rond al of niet drugs in zijn café Viny's op de Pensmarkt, voornam de pers voorlopig niet te woord te staan, keert terug in de openbaarheid.*
*Zie noot
Kapitein Marco Kroon ontving in 2009 uit handen van koningin Beatrix de Militaire Willemsorde.

foto © paul kriele, 17 maart 2009.

Kroon verschijnt morgen vrijdag 23 november 2012 in KRO's tv-programma 'De Wandeling'.
Daarin vertelt de Bosschenaar, die opklom tot compagniescommandant, over zijn verleden, de problemen in Den Bosch en over de manier waarop hij er weer bovenop kwam. 

De volgende week verschijnt  bij UHB -uitgevers het boek 'Leiderschap onder vuur', waarin Kroon bericht over zijn ervaringen in Afghanistan. Via ghostwriter Siebe Huizinga geeft Kroon praktijklessen in management en leiding geven.

*Kroon wil voorlopig  geen kontakt meer met de pers [tv-progammma met Paulde Leeuw] :
'Maar dit optreden is dan ook het laatste dat ik in de publieke sfeer doe,' sprak Kroon. 'Dat kan niet vanwege mijn nieuwe functie in het leger. Ik ga als commandant een compagnie van 200 man/vrouw van het 17de pantserinfanterie bataljon in Oirschot leiden en het liefst wordt ik ook weer eens voor een missie naar het buitenland uitgezonden.'
Zie  ook artikel  'Laatste publieke optreden van Marco Kroon in PauldeLeeuws zaterdagavond tv-show'  dd. 15 januari 2012.