Kapitein Marco Kroon voor oorlogsmissie naar Mali

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-10-2013 | Gewijzigd op: 20-11-2013
Marco Kroon gaat nagenoeg zeker op oorlogsmissie naar Mali. Daar ondersteunt Nederland een eenheid van de UN. Kroon, momenteel in Oirschot, voegt zich daarom weer bij zijn collega's van het Korps Commando's. Het definitief besluit moet het kabinet nog nemen.
Een oorlogsuitzening bleef de besliste wens van de Bossche kapitein ook toen hij na alle commotie over zijn zgn. drugs- en pistoolaffaire  terugkeerde in praktische dienst van het 17de pantserinfanterie bataljon in Oirschot, waar hij momenteel compagniescommandant is. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Het kabinet maakte donderdag 31 oktober bekend dat de missie al voor kerst zal worden uitgevoerd.

Marco Kroon gaat weer op expeditie naar het buitenland.

foto © paul kriele, 1 november 2013. 

Marco Kroon ontving in 2009 persoonlijk van koningin Beatrix   de Militaire Willems-Orde.

Op vrijdag 1 november 2013 is Kroon in het Oeteldonksch Gemintemuzejum aanwezig voor een boekpresentatie.Dat was misschien wel diens laatste publiciteits optreden. Onlangs kreeg Kroon een reprimande van zijn hoogste baas bij het Korps CommandoTroepen, die hem verbood nog langer in de publiciteit te treden. Dat pas niet bij een lid van de Commando's. Kroon wilde zijn nieuwste boek 'Danger Close'presenteren. Dat handelt over zijn belevenissen in Afghanistan en het drugsproces waardoor hij negatief in de pers kwam.