Impressie Maritiem

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2003
Maritiem is begonnen Vele boten hebben al afgemeerd in Dommel en Binnenhaven. De eerste muziekkoren klinken al in de etablissementen. Den Bosch doet zijn oude- verloren naam- Havenstad -eer aan.
Dit is een beeld dat de drukte laat zien tijdens het evenementenweekeind van 19,20 en 21 september 2003.. Het optreden van het Pop- en rockkoor Tune, resp. rechts en links
foto's © gerard monté, 18  en 20 september 2003.
Ook een modelbotenexpositie op Mini-Maritiem als scheepsmodel en als bezoekster. Links de nieuwe signalering bij de draaibrug, speciaal geautomatiseerd voor de bezoekers aan Maritiem...

Bekijks bij het Rosmalense kinderkoor de Fermaatjes.  Het prom-orkest, dat speelde vanaf het ponton van de Genie gelegen nabij de boombrug.
Concert in jazzy stijl vanaf een boot in de Binnenhaven.
foto's © gerard monté, 20 september 2003.
Een sfeerplaatje bij de Boombrug Rondom dit punt vonden de meest opvallende activiteiten plaats.

Dankzij het mooie zomerweer met temperaturen van rond de 25 º trok het evenement dit jaar enkele tienduizenden bezoekers, veel meer dan andere jaren. De gepavoiseerde [met vlaggetjes versierde] bootjes, volgens voorzitter van de Stichting Maritiem, Joep Chappin, waren er 500 schepen in allerlei formaten en functies op het evenement afgekomen..

Dankzij de medewerking van de Genie en de Marine krijgt het waterevenement Maritiem elk jaar enkele spectaculaire programma onderdelen, zoals de helikoptervluchten en het landen van een parachutist. 
 

 
 
Een groet aan het publiek op de wal, links en rechts resp. opstijging en daling van de heli.
Links: de museumboot.

foto's © gerard monté, 20 september 2003
 

In der straten rondde Haven en in de Uilenburg was het een drukte van jewelste, niet alleen door de rommelmarkt en eetkramen, zeker ook door de variëteiten aan koren die rondzwermden door het centrum en sfeermakend waren. Ook het 25-jarig jubileum van de Ondernemersvereniging Hartje Den Bosch droeg bij aan de feestelijke stemming van het voorbij weekeind 19, 20 en 21 september 2003.

Commissaris Houben geeft startschot bericht dd. 19 september 2003.
Commissaris van de Koningin mr. Frank Houben met echtgenote en kinderen gaf om even over half zes vanmiddag 19 september 2003 het startschot voor Maritiem. Houben - in aanwezigheid ook van gedeputeerde voor EZ Onno Hoes- zei dat de stad dit evenement verdient om Den Bosch én dynamisch én een waterstad is. Dat bevestigde overigens de 500 schepen en scheepjes die volgens Chappin ‘..een joyeuze entree maakte in de stad.’
Vooraf aan de officiële opening sprak de voorzitter van de Stichting Maritiem Joep Chappin lovende woorden gericht naar sponsors, medewerkende en - via burgemeester Rombouts- naar de gemeente. Ook betrok hij de plv. commandant Zeemacht Commandeur Bruin en ltn. kolonel Schrover van de Genie in zijn
loftuitingen.
Chappin gaf aan de commissaris die ‘nimmer de publiciteit als doel zoekt’ een 17e eeuwse kopergravure van een kaart van Bleau van 1649.
Na het wat haperende startschot maakte de officiële genodigden een wandeling langs de haven en door de Uilenburg en voeren enkele folkloristische Taiwanese kano’s onder tromgetrommel en getoeter van de scheepshoorns door de Buitenhaven. Maritiem wordt zondagmiddag [14.00 uur] afgesloten met een promconcert. 


Terug naar boven