Kandidaatprys Rotterdamhorloge Bossche ontwerper

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2010 | Gewijzigd op: 09-04-2010
Een door de Bossche horlogemaker Van de Berg ontworpen model, waar een verhaal achter zit en waarvan bovendien de kast zelf door hem is gemaakt. 
Dat is de reden dat dit 'Rotterdamhorloge' genomineerd staat voor de prestigieuze prijs van '0024/Horloges'.

Op de wijzerplaat [l.] staat de skyline van Rotterdam en op de achterzijde de Erasmusbrug.

.]Het op basis van Rotterdam [Erasmusbrug en de Euromast] ontworpen horloge van Willem van de Berg maakt kans op een prestigieuze internationale prijs voor horlogeontwerpers.
Het blad '00/ 24 Horloges' heeft, in zeven groepen verdeeld, een voorselectie gemaakt van horlogeontwerpen. Uit elke categorie zijn er drie uitgekozen.

Het horloge 'Rotterdam' van Willem van de Berg staat  in de groep herenhorloges van € 3.000- € 10.000 genomineerd voor de prijs. Het blad nodigt jaarlijks fabrikanten uit om een inzending te doen.
Het uit de Bossche Verwersstraat afkomstige ontwerp bevat de skyline van Rotterdam. Dit keer heeft Van de Berg -in tegenstelling tot het eerder ontworpen Bossche horloge, ook de kast zelf gemaakt. Hierdoor kon dit model genomineerd worden.

In de editie van april 2010 heeft '00/24 Horloges' de [ 7 x 3] 21 genomineerde inzendingen gepubliceerd. Lezers kunnen via stemming hun favoriete voorkeur uitspreken. Inzendingen voor 10 april 2010 aan a.hoveling@motomax.nl
Historisch verhaal
Origineel is, zegt de ontwerper dat er achter mijn horloge een verhaal schuilt door de skyline en de Erasmusbrug. Bij de andere inzendingen gaat het meer om het design.
Nog sterker speelt dat dit jaar met de vijftigjarige herdenking van de Euromast de wederopbouw van Rotterdam wordt herdacht.
Dat tijdperk werd kort na de oorlog ingezet met de bouw van de Euromast en vormt nu met de nieuwe Erasmusbrug het sluitstuk daarvan.