Horlogier WillemvdBerg dingt mee naar Funeral Award 2013

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2013 | Gewijzigd op: 25-03-2017
De bekende Bossche horlogier Willem van den Berg in de Verwersstraat nam zaterdag 7 september j.l. deel aan de  open jurydag van de I.F.A. 2013 ofwel de Internationale Funeral Award. Dat is een instituut dat  zich bezig houdt met gedenkingen rondom een overlijden.  Daar presenteerde Van den Berg zich met zijn “Willem van den Berg” Lifetime Gedenkhorloge.

Een Life Time Watch is, als as-drager, een gedenkhorloge. De gouden bodemplaquette met persoonlijk sterrenbeeld en data, bevat een compartiment daarin een haarlokje, of zelfs een kleine hoeveelheid as bewaard kan worden. De wijzerplaat kan voorzien worden van persoonlijke initialen.

-Links: het Life Time Gedenkhorloge waar een
compartiment in zit voor een herinnering aan een overledene.

-Boven: Eerder dit jaar presenteerde
de horlogier een Kroningshorloge.

foto © paul kriele, 30 april 2013 en Mitch van der Heijden [l.] .

Life Time Watches worden met de hand gemaakt en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever vervaardigd. Ieder horloge is daardoor een  uniek erfstuk en wordt een onlosmakelijk deel van de familiegeschiedenis.

Enkele honderden belangstellenden hebben de open jurydag bezocht. Deze open jurydag werd gehouden in combinatie met de Opendag in crematorium Zoomstede, te Bergen op Zoom (Nederland).
Op de open jurydag presenteerden 28 deelnemers uit België, Duitsland en Nederland hun producten en diensten aan een internationale vakjury. Criteria waren met name op innovatie en kwaliteit beoordeeld.
Op de galavond van 26 oktober 2013 in Hotel Heerlen maakt de juruy bekend wie de winnaar is in de categorie 'International Funeral Award'.