Horlogerie Willem vd Berg wint hoofdprijs Int. Funeral Award

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-10-2013 | Gewijzigd op: 28-10-2013
Op de internationale bijeenkomst zaterdag 26 oktober 2013 van de International Funeral Award Europe in Heerlen viel de Bossche Haute Horlogerie Willem van den Berg drie maal in de prijzen.

Willem  van den Berg met de 50 cm hoge bokaal die hem ten deel viel op de International Funeral Award
j.l. zaterdag in Heerlen.
Links op de console staan de beide eerste prijzen voor zijn resp.  Belgische en Nederlandse inzending.
 
Van den Berg ontwierp een funeral horloge met een compartimentje voor een herinnering aan een
overledene.foto © paul kriele, 28 oktober 2013.

Hij stond al verbaasd dat hij voor zijn nominaties van zowel de Belgische als de Nederlandse inzending op het ere podium werd geroepen. Maar toen hij ook nog, van achter in de zaal van hotel [Mathilda] Van de Valk in Heerlen, al weer naar voren moest komen, was ik helemaal verbouwereerd.
Van den Berg had, zoals in september bericht een bijzonder horloge gemaakt, waarin zich een miniem ruimte [compartiment] bevindt om daarin een herinnering aan een overleden partner of vriend te bewaren. Van den Berg noemt dat life time watches.

Van den Berg: ‘Ik was verrast. Verkerend in zo’n internationaal gezelschap van gemeenten en bedrijven had ik niet verwacht dat ik met mijn nominatie zo hoog zou scoren. In deze wereld van funeral memories is er van alles op de markt.
Maar ik denk dat ik door de kwaliteit van mijn product de erkenning heb gekregen van een internationaal gezelschap. Er waren 250 aanwezigen die na een receptie en galadiner in spannende afwachting waren welke nominaties beloond zouden worden.

Die twee eerste prijzen was voor mij al een verrassing. Maar de Internationale Funeral Award voor zowel uitvaartdiensten als uitvaartartikelen, overtrof mijn stoutste verwachtingen, aldus Van den Berg die in deze branche de eerste in Nederland is met een dergelijk hoogwaardig product.
De prijs van deze tweejaarlijkse International Award bestaat uit een wisseltrofee.

Zie ook het  artikel Nominaties van Willem van den Berg voor International Funeral Award.dd. 10 september  2013.
Terug naar boven