Spectaculaire opening Goudsmid VerdonkPutstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2010 | Gewijzigd op: 17-04-2010
Impressie opening zaterdagmiddag 17 april 2010

Impressie van de zaak op zaterdagmorgen 17 april 2010.

Ineen prachtig glansrijk interieur werd zaterdagmorgen 17 april 2010 door Bas Verdonk nog de laatste hand gelegd aan de inrchting.
Boven: Het winkelgedeelte en achterin de zaak bevindt zich het goudsmidsatelier [l-boven].
Het pand begint met een voorhal, die 's avonds afgeschermd wordt van de winkel en bedoeld is als opgang naar de bovenetage
.
foto's  © paul kriele, 17 april 2010.
Bericht van  12 april 2010

Spectaculair of in ieder geval groots opgezet mag je de aanstaande opening van Goudsmid en Juwelier Verdonk wel noemen. De meer dan 100 jaar bestaande - ambachtelijke - goudsmid verhuist terug van Oost naar de binnenstad [Lange Putstraat] op zaterdag 17 april 2010.
Op die dag is er voor de VIP-gasten, na een borrel in Zoete Lief, een theaterstuk op de Parade, dat opgevoerd wordt door studenten van het Koning Willem 1-College. Aansluitend vindt de officiële opening van het pand Lange Putstraat 14 plaats, dat laatstelijk antiquariaat Brabant huisvestte. Het is na een ingrijpende en luxe verbouwing - met respect voor de monumentenstatus - gerenoveerd.
 
De vloeren zijn belegd met zwarte, op marmer gelijkende, tegels, de achterkamer is gehandhaafd en bevat het goudsmidsatelier. Voor het overige is de inrichting modern met variatie in kleur. In het winkelgedeelte aan de straatkant moeten nog de vitrines worden ingedeeld en aangekleed met sieraden en speciale ontwerpen.

Het pand Lange Putstraat 14, dat geheel in stijl is gerenoveerd en aangepast aan de nieuwe bestemming juwelierswinkel en goudsmidsatelier. Bas Verdonk toont de bouw-en interieurtekeningen waaraan, op deze maandag 12 april 2010, de laatste hand wordt gelegd.

foto's © paul kriele, 12 april 2010.

Bas Verdonk staat zelf als 'het oog van de meester' de verbouwing en inrichting te volgen. 'Dit is mijn winkel,'  vertelt hij trots tussen de bedrijven door. 'Vanmiddag komen de high-tech vitrines aan, die geplaatst worden in dit oude intereur dat geheel in stijl is opgeknapt.'
Bas kijkt uit naar de opening door wethouder Bert Pauli [Bas:  'Ja de man van de centen..! ] op zaterdag17 april. Er komen ook speciale gasten uit Den Haag, maar daar wil Bas niets over kwijt.
Samen met Mario Donker heef hij de inrichting ontworpen en Danklof uit Ammerzoden heeft hun ideeën uitgevoerd.

zie ook artikel  dd. 25 januari  2010 over aanstaande verhuizing met historie

Terug naar boven