'Verdonk opent U' in zonnig Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2010 | Gewijzigd op: 20-04-2010
Foto-impressie Marc Venrooij van opening onderaan.
Hierboven: de familie met moeder Verdonk, Bas en diens broer Marc bij  Zoete Lief in afwachting van de Banda Nobra die hen via de Kerkstraat [rechts] naar de Parade zal begeleiden.
Daar voerden studenten van het KW1-College een act op rond Jeroen Bosch
.
Op de foto links boven Gerard Danklof [uiterst links] die samen met Bas de inrichting van de zaak heeft bedacht.

foto's © paul kriele, 17 april 2010.
 

Zaterdagmiddag 17 april 2010 werd met enig ceremonieel de nieuwe zaak van Goudsmid [atelier] en Juwelier Verdonk op Lange Putstraat 14 geopend. Er waren VIPS, familie en zakenlui uitgenodigd. Wethouder Bert Paul verrichte na een borrel in Zoetelief en een promenade met de Banda Nobra-band naar de Parade voor een  theateract, en opnieuw een promenade naar het pand in de Lange Putstraat, door het wegtrekken van een gordijn voor de pui, de openingshandeling.
Zondag 18 april 2010 is de opening voor de klanten van Verdonk, die van de Sumatrastraat naar de binnenstad is verhuisd.

Foto-impressie Marc Venrooij www.fotokracht.nl
 
Na een gezellige en geanimeerde borrel in Zoete Lief in de Korte Putstraat begeleidde de band Banda Nobra de feestelijke groep onder aanvoering van de familie en met  wethouder Bert Pauli via.... ....via de Kerkstraat naar de Parade. Langs de route stond her winkelend publiek en deelnemers aan de bridgedrive  die net was afgelopen de parade gade te slaan.
   
Jan Kersten en mevrouw Verdonk
foto's © www.fotokracht.nl
Bas en Nicole temidden van de bandleden van Banda Nobra.

Jeroen Bosch sprak op rijm een wens uit gericht aan de familie Verdonk:
Jeroen zei onder meer:  Ik heb hier op zo'n bijzonder moment  voor deze bijzondere vent
een bijzondere sleutel voor een zaak met zeer veel edelmetalen, met wit zilver ende  goud, dat Gods genade behoudt.'
Daarop reikte Jeroen Bosch aan Pauli de [eigentijdse] sleutel aan.

   
Op de Parade wachtten hen een optreden van studenten van het KW 1-College, afdeling Drama, die in een stralende zon een act vertolkten rond Jeroen Bosch. Er kwam op het unieke tafereel veel publiek toegestroomd. 
foto's © www.fotokracht.nl
   
   Aan wethouder Bert Pauli werd door Jeroen de sleutel van de nieuwe winkel overhandigd.

Toespraak demissionair wethouder Bert Pauli

In zijn toespraak prees de demissionair wethouder Bert Pauli de voortdurende ambacht van het geslacht Verdonk, dat  nu al 144 jaar in de stad is gevestigd. 'Een stad die in haar bloeitijd tal van goud-en zilversmeden heeft gekend en in dat beroep een rijke historie heeft opgebouwd.
Deze familie Verdonk heeft een sterke band met het verleden en staat open voor de toekomst. In deze tijd van crisis heeft zij het aangedurfd een nieuwe stap te zetten in haar bestaan.
De bijzondere historie van de stad in relatie met het ambacht van goud- en zilversmid wordt bestendigd door een gilde van goud-en zilversmeden dat onlangs is ingesteld en door een beroepsopleidng tot goudsmid, die spoedig zal worden aangevangen.'
Maar Pauli was zijn woordje begonnen met een verwijzing naar de actuele - politieke - ontwikkelingen. Hij verwees naar de plannen van het, nieuwe, toekomstige college, in de aanloop waarvan hij als de aanvoerder gezien wordt.
''Ik denk dat  er niet veel gezegd hoeft te worden op zo'n mooie lentedag. Deze ceremonie speelt zich af zo dicht bij een prachtig plein met zijn mooie bomen en die stenen [..]'.
De Pauli's en de Verdonken
Verder ging Pauli nog in op zijn band met de familie Verdonk bij wie hij in de buurt woonde en dat hij Bas [maar toen nog als jong broekie] al vroeg kende en dat Bas nog van zijn vrouw les heeft gehad. 'Dat was toen al een ondernemende jongen', werd er over hem gezegd.  Dat is wel gebleken, deze ondernemende jongen heeft lef en durf.
De gemeente is oprecht trots op deze familie onder aanvoering van moeder Verdonk met haar 5 kleindochters.
Hier staat een mooie verbondenheid met de stad, waar we door de jaren heen een hele mooie ondernemerskwaliteit in stand weten te houden.
In een van de topstraatjes van Den Bosch valt ze met haar neus in de boter.'
Opening van de nieuwe winkel annex goudsmidsatelier in de Lange Putstraat 14.
   
Verdonk goudsmid- atelier en juwelier op Lange Putstraat 14 nog achter een zwart doek verscholen. De gelegenheidsfoto met de familie rond de demissionair wethouder van Economische Zaken, Toerisme en Financiën Bert Pauli die de opening gaat verrichten.
   
   
Na een ruk aan het doek door Pauli en Bas komt de nieuwe pui tevoorschijn en betreden de gasten
de winkel.

De VIPS en de buren
Wethouder Bert Pauli in gesprek met het echtpaar Gerrit en Giny Braks-Hueber, die na het bijwonen van de begrafenis van de op 14 april 2010 overleden burgemeester Ton Stadhouders van Veldhoven, verlaat arriveerden.
 
.. .en de buren  .. Willem Pastoor en Mary  Pennock.

foto's © paul kriele, 17 april 2010.

Een mooie uitspraak van Braks die middag was: 'Ik heb buiten mijn politieke vrienden geen vijanden..'.

foto's © www.fotokracht.nl

Terug naar boven